Na twee daverende Oud & Nieuw edities neemt Apenkooi ook dit jaar het Westergasterrein compleet over tijdens de jaarwisseling. Vergeet de kou en winter en hijs je in je fleurigste outfit tijdens je laatste dansjes in 2013. Limbodans het nieuwe jaar in met Apenkooi Club Tropicana. Verwacht bijzondere acts, een scala aan toffe Dj’s en een heel bijzonder 12 uur moment.

Tropische temperaturen, flamingo’s, palmbomen en drie verrassende zalen. Haal de hippe Hawaii bloesjes, sexy badpakken en cocktailjurken maar tevoorschijn. Naast een overload aan decor en te gekke acts moeten de voetjes natuurlijk ook van de vloer!

Het Transformatorhuis
Swing tussen de lianen en dans in de jungle op de beste melodieuze techno en house Dj’s. Duitse held Gabriel Ananda komt de boel afbreken, deze man staat al decennia lang aan de top van de Europese Techno scene. Ook staat The Man With No Shadow op NYE, bekend als gast zonder grens, maar ook door zijn unieke DJ sets. Op Club Tropicana kon deze Baas with no Shadow natuurlijk niet ontbreken! Enfant Terrible van het Amsterdamse nachtleven, Olivier Weiter, staat garant voor slicke beats en mood lifting tunes. De beste man speelt shows van Amsterdam tot aan Chili, Ibiza en Berlijn. Gelukkig staat hij met oud en nieuw gewoon bij Apenkooi. Apenkooi gaat nog even door met Eelke Kleijn. Hij is geen nieuwkomer, wel brak hij deze zomer definitief door met zijn monster hit Ein Tag Am Strand. Dat zomer gevoel neemt hij mee naar Club Tropicana voor Ein Nacht am Tropics. Miss Melera, de Koningin van de Nederlandse Techno maakt het DJ ensemble in het transformatorhuis compleet. Deze Haarlemse heeft net haar eerste EP uitgebracht bij Parquet Recordings!

Westerunie
De Westerunie wordt om getuned tot Aqua Tropicana, een waterwereld waarbij de houseplaten om je oren vliegen. Voor deze zaal is ook het beste van stal gehaald. Om te beginnen met de Spaanse koning: Edu Imbernon. Twee jaar geleden stond hij op Apenkooi en dat was zo’n succes dat hij dit jaar weer wordt ingevlogen. Benny Rodrigues, de koning die al platen stond te spinnen toen de meeste nog Sesamstraat zaten te kijken zet elke Apenkooi editie weer op zijn kop. Deze Rotterdammer is zonder twijfel 1 van de beste Dj’s van het land. Cinnaman is de baas van de Amsterdamse UK sound! Je kan hem gerust een bezig bijtje noemen. De afgelopen jaren is hij een vaste waarden op de Apenkooi feesten. Vage Gasten, rare snuiters en ongelooflijke bazen, Henzel & Disco Nova, is Apenkooi natuurlijk niet vergeten. Elke keer zorgen ze weer voor het handjes-in-de-lucht-gevoel. Tettero vertrok vorig jaar naar Berlijn om afgelopen zomer als herboren terug te keren naar Amsterdam. New and Improved, is Apenkooi zeer content met good old Tettero.

Westerliefde
In de Westerliefde waan je, jezelf in de wereld van Miami Vice. Muzikaal wordt het een groot feest, verwacht de meest uiteenlopende genres van feestklappers, tot HipHop, van House tot Disco. Deze zaal wordt gevuld met de heetste dames van Amsterdam namelijk; Spacegirls. Ladies met swag. glijers gegarandeerd, lekker dansen, de heupen los gooien, voor de Spacegirls is het geen probleem. Natuurlijk mag ook MickeyNice DiscoBingo niet ontbreken. DiscoBingo was de ontdekking van het afgelopen festival seizoen. 2014 kan dus niet beter starten dan met deze chief! KrissKross voorman Hitmeister Pim, kan naast leuk lachen ook leuk plaatjes draaien. En Sunny maakt er geen probleem van om het dak eraf te blazen en last but not least: Willy Party? Yes he will.

Zet je rieten zonnehoed op en geniet van het leukste feest van het jaar. Cocktails, bloemen lei ‘s, en lekkere tunes; Apenkooi komt eind december keihard terug om het jaar even goed af te toppen.

Apenkooi NYE
31 december 2013
Westerunie/Westerliefde/Transformatorhuis
Presale
Facebook
Website

Line-up:

Transformatorhuis
Gabriel Ananda (DE)
The Man With No Shadow
Olivier Weiter
Eelke Kleijn
Miss Melera

Westerunie
Edu Imbernon (ES)
Benny Rodrigues
Cinnaman
Henzel & Disco Nova
Tettero

Westerliefde
SPACEGIRLS
MikeyNice
Hitmeister Pim
SUNNY
Willy Party