De feestdagen staan voor de deur! Bij BAUT Amsterdam (Wibautstraat 125) staat er op oudejaarsavond een 4-gangendiner op het menu, gevolgd door een spetterend BAUT&Nieuw feest in samenwerking met RiskSoundSystem. Om middernacht wordt de kersverse daktuin ingewijd met vuurwerk en champagne. Met het inluiden van het nieuwe jaar, begint BAUT aan haar laatste jaar.

BAUT&Nieuw: BAUT, BovenBAUT, OpBAUT
Sinds de opening ontving BAUT vele lovende recensies, waaronder een 10- van wijlen Johannes van Dam. Nog één jaar (tot 31 december 2014, de sluitingsdatum van het tijdelijke restaurant) kan er dagelijks geproefd worden waarom. Zo ook aanstaande oudejaarsavond. Het feestelijke 4-gangenmenu bestaat die avond uit: zalmtartaar, risotto fungi, kalfsentrecôte en een verrassingsdessert. Dineren kan vanaf 18.00 uur. Om 23.00 uur gaan de tafels aan de kant en wordt het restaurant (samen met de bovenverdieping) omgetoverd tot club! Op de begane grond wordt de dj-booth bemand door: Erick Eerdhuizen, Detroit Swindle en medeorganisator RiskSoundSystem. De BovenBAUT line-up bestaat uit: Brian S, Frenk Wiersma en Timothy Watt. Verwacht gezellige, groovy, funky tunes, maar ook culinaire hapjes, champagne en vuurwerk op het nieuwe dakterras om twaalf uur. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de 180 vierkante meter tellende daktuin (genaamd ‘OpBAUT’), die vanaf het voorjaar zal fungeren als urban garden; een hoogstaande groene oase midden in de stad.

Er zijn diverse BAUT&Nieuw tickets beschikbaar: Dinner & Dance (€ 57,50), Dinner only (€ 32,50) en Dance only (€ 25,-) via Paylogic: http://goo.gl/WUxDng. Voor meer informatie zie: www.facebook.com/events/597503423648962 en http://bautamsterdam.nl.

KerstBAUT
Ook op 25 en 26 december is BAUT geopend voor diegenen die in een ongedwongen omgeving een heerlijk hapje willen eten. Chef Michiel van der Eerde heeft met zijn keukenteam een smaakvol kerstmenu samengesteld: oesters (amuse), artisjokkentartaar, tonijn tataki, eendenborst, hertenbiefstuk en een verrassingsdessert (5 gangen à € 49,50). Reserveringen: http://bautamsterdam.nl/#reserveren-seat-me.

BAUTexpo: George Heidweiller
Afgelopen jaar hebben er maar liefst 15 verschillende kunstenaars geëxposeerd in het restaurant. Van zondag 8 december t/m januari is er nieuwe kunst te bewonderen, van niemand minder dan George Heidweiller. Hij werkte o.a. samen met Herman Brood (bij het beschilderen van tramlijn 2) en Marco Borsato (merchandising). Speciaal voor de BAUTexpo heeft Heidweiller een aantal nieuwe werken gemaakt. Zijn werk is herkenbaar als ‘cityscapes’. Met behulp van verschillende technieken (zoals zeefdruk en fotografie) maakt hij doeken van afbeeldingen van denkbeeldige steden.

BAUT Agenda 2014
· Zondag 26 januari – Nightwriters ‘De Literaire Lunch’: proef tussen de regels door van een vijfgangenlunch en luister naar smakelijke en smakeloze verhalen die (n)ergens op slaan.
· Zondag 2 februari – ‘ManWijven’ Theatergroep Eva’s Appel: een intieme theatervoorstelling over de lichter wordende scheidslijn tussen mannen en vrouwen. Ook mogelijk in combinatie met een lunch.
· Zondag 9 februari – WijnSpijs Wandeling: een culinaire stadswandeling door Amsterdam Oost, waarbij acht restaurants (waaronder BAUT Amsterdam) een wijn-spijs combinatie in stijl serveren.