Vanaf vandaag kunnen alle creatieven zich weer aanmelden om mee te bouwen aan Solar Weekend. Aan de hand van het thema ‘Sprook’ is het tot 1 maart mogelijk om concepten op te sturen naar organisator Extrema. Hét creatieve crossoverfestival vindt komend jaar plaats op 31 juli, 1, 2 en 3 augustus. ‘Solar’ is al vier jaar op rij uitverkocht en viert dit jaar alweer zijn tiende verjaardag aan de Maasplassen in Roermond.

Sprook
Elk jaar heeft Solar Weekend een nieuw thema. Dit jaar is dat ‘Sprook’, de volwassen vorm van een sprookje. De organisatie doelt daarmee niet op Sneeuwwitje en Roodkapje, maar juist op eigenzinnige, stoere, nog-nooit-eerder-vertelde of zelfbedachte sprookjes. Het festival daagt creatieven en kunstenaars uit om interactieve concepten te bedenken rondom dit thema. Een concept indienen voor Solar Weekend 2014 kan vanaf nu via de festivalwebsite.

Paspoort
De voorverkoop is inmiddels in volle gang. De Early Bird kaarten zijn allang uitverkocht, maar vanwege deze populariteit is een extra feestdagenactie van start gegaan. De kaartkopers krijgen de tickets in een feestverpakking voor onder de boom of in de schoen, inclusief een bijzonder cadeau, het Solar-paspoort. Alleen bij de feestdagentickets en de reeds uitverkochte Early Bird-kaarten krijgen de kopers het Solar-paspoort. Met dit reisdocument krijgt de bezoeker tijdens de Solar-vakantie extra privileges, verrassingen en toegang tot geheime plekken op het terrein.

Jubileum
Solar Weekend is jarig. Voor de tiende keer komt een gemêleerd gezelschap van duizenden kunstenaars, bezoekers en muzikanten bij elkaar aan het recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond om samen het festival te bouwen en te beleven. Solar is in al die jaren uitgegroeid tot misschien wel één van de meest creatieve en kleurrijke festivals van Europa.

Speeltuin
Solar Weekend staat bekend als een speeltuin voor volwassenen, overal is er van alles te doen. Je kan er maar liefst vier dagen en nachten genieten van een brede line-up van muziek en andere kunstvormen. Het festival heeft muziekarea’s met popmuziek, house, disco, techno, funk, electro, soul, dubstep, live elektronica, uk bass en hiphop. Maar het festival is zoveel meer dan dat.

Solar Weekend puilt namelijk uit van de ‘creactiviteiten’, zoals Extrema ze zelf noemt op zijn websites. Overal om je heen hebben kunstenaars en andere creatieven van alles gebouwd en wordt de bezoeker geactiveerd om deel te nemen aan het festival. De inschrijvingen voor de creatieven zijn nu dus van start gegaan. Het inschrijfformulier is te downloaden op www.solarweekend.com.