firestarters en Discovery Channel presenteren firestarters the series: #02 Future Mix. In deze documentaire wordt de relatie verkend tussen mobiele technologie en creativiteit bij muziekmixen. Future Mix maakt deel uit van een reeks van zes korte documentaires die grasduint in de wereld van fotografie, muziek, kunst, film, mode en media. Welke innovators zetten de toon voor een toekomst waarin nieuwe technologieën aan de basis liggen van creatief pionierswerk? Future Mix is dagelijks te zien op Discovery Channel, via www.firestarters.nl en www.yourdiscovery.com/nl/web/firestarters.

Future Mix
In Future Mix wordt de dj van de toekomst onder de loep gelegd. Software en hardware als tablets maken het meer dan ooit mogelijk om een eigen sound te creëren. Zo introduceerde Native Instruments de Traktor DJ app voor iOS en veranderde daarmee het hele concept van draaien. Veel DJ’s zullen nieuwe technologieën echter pas omarmen als deze echt iets toevoegen aan het mixen. firestarters volgt in deze docu innovators als Joris Voorn, Dave Clarke en Dubfire en brengt een bezoek aan producenten van state-of-the-art apparatuur.

firestarters the series
firestarters the series is een uniek samenwerkingsproject van Discovery Channel Benelux en firestarters by Vodafone. In deze documentaireserie worden de verhalen verteld van creatieve voorlopers, jonge ondernemingen en innovatieve projecten. firestarters bezoekt Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA en Amsterdam Fashion Week, waar mobiele technologie nieuwe ideeën uitlokt of tot wasdom brengt. firestarters the series: #02 Future Mix is de tweede in de reeks. Eerder verscheen de documentaire Editing the World, die in het teken staat van het filteren van beeld in de digitale wereld.