Op vrijdag 20 december host Red Bull Studios Amsterdam een masterclass met de Engelse muzikant, producer en zanger Ben Westbeech alias Breach. Tijdens deze sessie geeft Westbeech studiotips en -tricks en vertelt over zijn muzikale opvoeding, zijn grootste successen, de switch naar Breach, zijn verhuizing naar Amsterdam en het verhaal achter de megahit ‘Jack’. De sessie wordt georganiseerd door Red Bull Music Academy, een internationaal rondreizend platform dat jonge, aanstormende muzikanten koppelt aan artiesten die de sound van nu hebben bepaald. Het event is toegankelijk voor slechts 20 deelnemers die zich uiterlijk tot 18 december kunnen aanmelden.

De klassiek geschoolde (cello, piano, zang) Westbeech (1981) kreeg thuis een streng dieet van rock ‘n roll, maar kwam na zijn verhuizing naar Bristol in contact met elektronische muziek via de Full Cycle-crew rondom Roni Size en DJ Die. Hier ontdekte Westbeech zijn passie voor de Afro-Amerikaanse muziek. Op zijn debuutplaat is een breed scala aan muzikale stijlen en invloeden te horen, dat dusdanig indruk maakte op platenbaas en BBC-presentator Gilles Peterson dat hij Westbeech tekende op zijn Brownswood label.

Het nummer ‘Jack’ van Breach is volgens velen de zomerhit van 2013. De plaat circuleerde maanden voor de officiële release in sets van ’s werelds grootste dj’s en werd wereldwijd grijs gedraaid in clubs en op festivals. Opzijn eigen label Naked Naked bracht Westbeech tracks uit van onder meer Midland, Citizen, Dark Sky, Dusky en Eats Everything, die internationaal zeer goed ontvangen werden. De zang van Westbeech was jaren geleden al te horen in de hit ‘Squeeze’ van de Nederlandse groep Kraak & Smaak.

Westbeech verhuisde dit jaar naar Amsterdam en bracht eind november het nummer ‘Everything You Never Had’ uit, waarop de zang te horen is van Andreya Triana, die eerder samenwerkte met Bonobo en Flying Lotus. Met remixes in de maak voor Tiga, Sei A en Matthew Dear belooft ook 2014 een druk jaar te worden voor multitalent Westbeech.

Red Bull Music Academy Session met Ben Westbeech/Breach
Datum: vrijdag 20 december 2013, 19:00 – 21.00
Locatie: Red Bull Studios Amsterdam, Atlantisplein 1, Amsterdam
Entree: gratis
Meld je aan via bert@redbullstudio.nl (deadline 18 december 18u, slechts 20 plekken beschikbaar).