Er staan nog bouwhekken omheen, maar langzaam maar zeker laat TivoliVredenburg zich steeds meer zien. Hoewel de officiële opening op 21 juni plaatsvindt, is het publiek al op zondag 12 januari 2014 van harte welkom tijdens de eerste Open Dag. Bezoekers kunnen dan het vijf zalen tellende muziekgebouw van binnen bekijken. Wethouder Frits Lintmeijer verzorgt om 12.00 uur in de centrale hal van TivoliVredenburg de start van deze feestelijke dag. De gratis inschrijving voor de Open Dag verloopt via www.tivolivredenburg.nl. De capaciteit is beperkt en dus: vol = vol.

Muziek
Tijdens de Open Dag kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende rondleidingen en zo de zalen bekijken. Ook is op een aantal plekken al muziek te horen. De Open Dag is onderdeel van Culturele Zondag De Nieuwjaarsduik. Deze dag staat in het teken van muziek en is de aftrap van het themajaar 2014: Utrecht Internationale Muziekstad. De gemeente Utrecht, provincie, podia, festivals en marketingorganisaties werken samen aan een gevarieerd programma dat het rijke Utrechtse muziekaanbod in de spotlights plaatst.

Van oplevering tot opening
De oplevering van het gebouw vindt op 11 december plaats. Tot aan de officiële opening op 21 juni, wordt gewerkt aan de inrichting en verhuizing. In het iconische gebouw worden de komende maanden de balies geplaatst, licht- en geluidsinstallaties opgehangen en kantoren en garderobes ingericht. In maart beginnen de eerste try outs. Publiek kan alle ontwikkelingen volgen via de social media en via www.tivolivredenburg.nl.

Vijf zalen naast het grootste station van Nederland
TivoliVredenburg heeft vijf concertzalen. Op de begane grond bevindt zich de Grote Zaal, de oude door Herman Hertzberger ontworpen symfoniezaal. Hoger, aan de kant van het Vredenburgplein ligt de kamermuziekzaal voor 550 bezoekers. De bronzen ronding aan de buitenkant van het gebouw is de rug van de popzaal voor 2000 bezoekers. Bovenin bevinden zich de cross-over zaal, voor maximaal 700 bezoekers en de jazz-zaal met een capaciteit van 400.

De vier nieuwe zalen zijn ontworpen door verschillende architecten. Patrick Franssen van Architectuurstudio HH is de hoofdarchitect. Hij tekende ook voor het ontwerp van de kamermuziekzaal. Verder ontwierp bureau Jo Coenen Architects & Urbanists de popzaal, architectuurcentrale Thijs Asselbergs de jazz-zaal en tekende NL Architects de cross-over zaal. TivoliVredenburg is gebouwd op de plek van het oude Muziekcentrum Vredenburg, vlak naast Utrecht Centraal. Naast de vijf zalen heeft het gebouw straks ook een grand café, een jazzclub en een workshopruimte.

Info:
www.tivolivredenburg.nl
www.facebook.com/tivolivredenburgutrecht