Vrijdag 7 februari is er een bijzondere editie van Major League in de Melkweg met artiesten uit heel de wereld. Headliners van de avond zijn de Nieuw-Zeelandse superact The Upbeats en de bekende Amerikaanse artiest Dieselboy. Uit Utrecht komt Black Sun Empire en verder staan er twee acts uit de UK op het programma.

Ooit begonnen in Londen in de jaren ’90 is drum&bass anno nu uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Ook in Nederland krijgt drum&bass iedere dag nieuwe fans. Wat verklaart deze nieuwe energie? “Een aantal jaar geleden domineerden een beperkt aantal labels de scene, waardoor er minder ruimte was voor vernieuwende sounds en stijlen. Nu brengen honderden nieuwe labels nummers uit, ook van artiesten uit andere genres zoals techno en dubstep. Dat brengt veel vernieuwing en nieuwe energie”. Aldus de organisatie van Major League.

Major League heeft in 2013 laten zien waarom dit drum&bass feest al sinds 2001 volle zalen trekt. Afgelopen jaar stonden praktisch alle nationale en internationale top dj’s op het programma en ging het dak er keer op keer af. En in 2014 gaat Major League onverminderd hard door!

MAJOR LEAGUE
Vrijdag 7 februari

Line-up:

The Upbeats (Vision Recordings, NZ)
Dieselboy (Human Imprint, USA)
Black Sun Empire (BSE Recordings, NL)
Prolix (Playaz / Trendkill Records, UK)
Survival & Silent Witness (Dispatch / Triple Seed, UK)
Pythius (Rottun Recordings, NL)
MC Dart

Tijd: 23:00 – 5:00 uur
Tickets: http://www.ticketmaster.nl/event/123271?brand=nl_melkweg