Tijdens de jaarwisseling doet Cultuurpodium Perron het eens helemaal anders. Geen techno of house, maar chronologisch de beste popmuziek van de afgelopen eeuw. Op een unieke wijze reist De Tijdmachine door de moderne popgeschiedenis. Vanaf de jaren ’50 komen er uit ieder jaar één of meerdere nummers voorbij. Door het Rotterdamse Venour voorzien van clips, reclames en gedenkwaardige gebeurtenissen uit die periode.

De deuren openen om 23:00. Om middernacht is er champagne, zijn er oliebollen en zorgt Perron voor voldoende vuurwerk. De Tijdmachine start om 01:00 met Rock Around The Clock van Bill Haley. Vanaf dat moment reizen de bezoekers gezamenlijk door de verschillende decennia. Verwacht hits van Doris Day, Johnny Cash, Elvis Presley, Abba en uiteraard The Beatles in de jaren ‘50 en ‘60. Doe Maar, Marvin Gaye, Lionel Richie, Wham!, Beastie Boys en Guns N’ Roses maar ook The Sugar Hill Gang vertegenwoordigen de 20 jaar daarop. De jaren ‘90 en ‘00 beginnen met de happy hardcore van Mental Theo maar staan ook garant voor Nirvana, Linkin Park en Lenny Kravitz. De laatste tien jaar breekt de chaos uit.

Venour, bekend van de Hi reclames, Oranjebitter, BNN en hun eigen kledinglijn, zorgen voor de visuals. Zij voorzien gedurende de avond elk nummer van beeldmateriaal. Bestaande uit de clip, net als vroeger bij The Box. Of belangrijke gebeurtenissen van dat jaar. Wees niet verbaasd wanneer de maanlanding voorbij komt of de Calvé reclames uit de jaren ‘80.

Kaarten worden trapsgewijs verkocht. De eerste ronde kosten ze 15 euro, daarna 20 en als laatst 25. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten uit trap 1 te koop via www.perron.nl of de Facebook pagina.