Op 15 en 16 februari vindt de eerste editie van Pro Audio Summit plaats tijdens Dancefair in het Media Plaza van de Jaarbeurs te Utrecht. PAS 2014 is een exclusieve get-together van audioprofessionals uit de muziek-, film-, games- en media wereld. De internationale elite van producers en engineers die onder andere Eminem, John Mayer, Kanye West, Rihanna en David Guetta hebben opgenomen en gemastered zullen aanwezig zijn om hun kennis over te dragen aan 200 gelukkige bezoekers per dag. Als (toekomstige) audio professional is het PAS 2014 dé plek bij uitstek om brandende vragen over techniek en carrière beantwoord te krijgen tijdens de verschillende panels en Q&A’s. Ook is er een intieme beursvloer met pro audio apparatuur wat tevens zal fungeren als netwerk ruimte.

De elite van de producer en mastering industrie aanwezig tijdens PAS
Voor de eerste editie zijn kosten nog moeite gespaard om de crème de la crème van de engineering en mastering wereld bij elkaar te brengen om hun ervaringen en kennis te delen met de deelnemers.

Ryan West (US)
Ryan West staat bekend als één van de meest succesvolle Hiphop-, R&B- en Pop- Mixing Engineers van het moment. Hij werkt o.a. met Kanye West, Eminem, Rihanna, Dr. Dré, Diddy, The Game en Just Blaze. Tot op heden zijn er rond de 71 miljoen albums verkocht waaraan Ryan West heeft meegewerkt.

John Alagia (US)
De sympathieke John Alagia is een doorgewinterde producer/engineer die zijn muzikale carrière startte als bandlid van één van de meest succesvolste touring bands van Amerika; The Dave Matthews Band. Nadat hij als bandlid stopte, is hij diens albums gaan produceren met veel succes. Maar John’s definitieve doorbraak was de ‘ontdekking’ van John Mayer. Hij produceerde zijn eerste album ‘Room for Squares’, wat Mayer’s grote doorbraak betekende. Ook stond Alagia aan de wieg van het succes van Jason Mraz en produceerde voor Herbie Hancock to David Guetta.

Xavier Stephenson (UK)
Deze jonge maar uiterst getalenteerde engineer ontving onlangs de ‘The Rising Star Award’ van het Engelse blad Pro Sound. Xavier Stephenson werkte o.a. met Rihanna, Sting en David Guetta. Dit talent heeft zich in een paar jaar van assistent-engineer naar hoofd engineer geknokt bij het zeel gerenommeerde ‘Metropolis Studio’ in Londen.

Claude Zdanow
Claude Zdanow is de 25 (!) jarige studio baas van ‘StadiumRed Studios’ in New York. Met 22 Grammy nominaties, 11 gewonnen Grammy’s en een oneindige lijst van superstar artiesten die de studio op reguliere basis bezoeken zoals: Yo-Yo Ma, Eminem, Austin Leeds en Drake, behoeft deze virtuoos uit ‘The Big Apple’ geen introductie meer.

Ronald Prent (NL)
Ronald is het muzikale brein achter Wisseloord Studio in Hilversum en één van Nederlands meest succesvolle engineers. Prent heeft onder andere Sting, Rammstein, Scorpions, Elton John, Kane, en Alain Clark achter zijn naam staan. Ook is Ronald één van de krachten achter de organisatie Pro Audio Summit.

Darcy Proper (VS)
Darcy proper is één van ’s werelds gerenommeerde masteraars die onder andere Stevie Wonder, Donald Fagen, en Marcus Miller achter haar naam heeft staan. Ook zij is werkzaam bij Wisseloord Studios. Proper heeft 3 Grammy’s voor haar vakmanschap als masteraar mogen ontvangen.

Locatie
De panels en de seminars vinden plaats in het prachtige en comfortabele Auditorium van de Jaarbeurs te Utrecht. Hier worden per dag een viertal seminars geven van ieder anderhalf uur. In totaal biedt het Auditorium plek voor maximaal 200 personen per dag.

PANELS PRO AUDIO SUMMIT 2014
Panelthema 1 – beide dagen van 10:00 tot 11:30 in het Auditorium
The road to success – Making It As An Audio Engineer
Een seminarpanel waarin aanstormende en ervaren krachten uit het studioveld hun verhaal en ervaring delen met de producers en engineers uit het publiek. Hoe speel je je in de kijker bij studio’s, bij labels? Hoe stel je jezelf op tegenover de producer, de artiest, de studio-eigenaar? Onder de panelleden: engineer Xavier Stephenson (UK).

Panelthema 2 – beide dagen 1½ uur, van 12:00 tot 13:30 in het Auditorium
Mastering – An Exchange Of Tools And Tricks
Topmasteraars nemen zitting in het panel en discussiëren over de juiste weg naar een goede master. Over software, hardware en met name het proces vóór de mastering met de artiest en de platenmaatschappij. Onder de panelleden onder andere Grammy Award-winnares Darcy Proper (VS).

Panelthema 3 – beide dagen van 14:00 tot 15:30 in het Auditorium
Mindset – How To Manage Your Projects As Well As Yourself
Producers en engineers leveren dagelijks topprestaties af. Het technisch hoogstaande karwei combineren ze met complexe communicatie met artiesten. Tijd- en projectmanagement is een item dat product en privéleven raakt. De panelleden buigen zich over de mindset van de audioprofessional. Onder de panelleden zijn onder andere Claude Zdanow, Xavier Stephenson en Ronald Prent (NL)

Panelthema 4 – beide dagen van 16:00 tot 17:30 in het Auditorium
The Process Of Producing A Multimillion Selling Record
En opeens heb je een millionseller te pakken. Is het toeval of wijsheid? Wat kun je als producer of engineer bijdragen aan succes? Welk traject bewandel je met de artiest? Hoe bepaal je de keuze voor sound? Onder panelleden zijn onder andere Ryan West (US) en John Alagia (US).

Interface presents Pro Audio Summit 2014
Zaterdag 15 februari 10.00-20.00 uur
Zondag 16 februari 10.00-20.00 uur