Het nieuwe jaar dient zich weer aan! In de Central Studios staan de artiesten van Nightlife Circus op oudejaarsavond te popelen om iedereen een knallende jaarwisseling te bezorgen. De organisatie heeft dit jaar, naast grote nationale- en internationale artiesten, nog meer aandacht besteed aan de aankleding van het Oudejaarsavond evenement van Utrecht en omstreken!

Het magische twaalfuursmoment met de Detroitse Carl Craig
Nightlife Circus is er dit jaar met vlag en wimpel in geslaagd om jong aanstormend talent samen te voegen met de gevestigde namen, in een lineup die garant staat voor een spetterende jaarwisseling. Het is een eer om het nieuwe jaar in te luiden met de uit Detroit afkomstige techno icoon, Carl Craig. De eigenzinnige Carl Craig produceert en remixt al meer dan twintig jaar “electronic music” op een uitzonderlijk hoog niveau. Altijd groovy, altijd funky, altijd uplifting maar vooral grensverleggend. Na het twaalfuursmoment bijt de jonge Bram Fidder het spits af in de Saloon. De ster van deze twintigjarige Amsterdammer stijgt met duizelingwekkende snelheid. Een logisch gevolg want zijn sets maken altijd diepe indruk op de partygangers die het nachtleven rijk is. Tegelijkertijd start in “Le Magnifique” de Utrechtse Wouter S. Deze aanhanger van de UK Bass sound lanceerde afgelopen week zijn eigen 44BASS in een uitverkochte Poema.

Een muzikale reis van meer dan 10 uur
De muzikale Nightlife Circus reis voert je naar diverse variaties en verschillende hoogten. Zo is daar natuurlijk de altijd verrassende Benny Rodrigues, het zo-goed-als doorgebroken talent “De Sluwe Vos”, de nachtbraker en altijd swingende Boris Werner en de techno icoon Secret Cinema die altijd de juiste snaar weet te raken, of het nou een kleine obscure zaal is of een veld met een paar duizend man op een festival. Hetzelfde geldt voor de Duitse Gabriel Ananda, die duidelijk een neus voor de juiste dansbare techno op het juiste moment. De dames van SPACEGIRLS zijn niet alleen een lust voor het oog, het viertal swingt ook nog de pan uit met een aanstekelijke mix van house en techhouse. Aanstekelijk is ook de housy disco van de Utrechtse SMLSS, die tot de voorlopers horen van deze alsmaar populairder wordende sound, de basis waar de four to the floor op gestoeld is. Nog populairder is het jonge duo Homework, die in no-time internationale erkenning kregen en nu al de wereld afreizen voor optredens. De Franse Agoria, favoriet van vele techno liefhebbers, bedient de Big Top als één na laatste waarna Makam vakkundig de tent mag afbreken en Nightlife Circus mag afsluiten met zijn volle, rollende technosound.

Ticketverkoop
De Early Birdkaarten zijn al geruime tijd volledig uitverkocht. De reguliere tickets zijn te koop via de website van Nightlife Circus en kosten € 38,50. De organisatie laat weten dat het merendeel van de reguliere kaarten al verkocht zijn. Het zal niet lang meer duren voordat deze over zullen gaan naar de ‘Last Minute’ Tickets. De kosten hiervoor bedragen € 42,50.

Een minifestival in Central Studios
Om de beleving van een nachtelijk circus te vergroten worden de ruimten van de Central Studios anders ingedeeld. Zo wordt er een Circustent geplaatst in de tweede zaal en wordt er daaromheen ruimte gecreëerd voor randvermaak. Ook het balkon wordt volledig benut om het minifestival gevoel te vergroten en een andere intiemere sfeer te creëren in de Central Studios. De acrobaten, jongleurs, steltlopers en andere bizarre acts maken het nachtcircus compleet.

Timetable:

Big Top
20:30-22:00 Victor Badoux
22:00-23:30 Benny Rodrigues
23:30-01:00 Carl Craig (USA)
01:00-02:30 Michel de Hey
02:30-04:00 Secret Cinema
04:00-05:30 Agoria (F)
05:30-07:00 Makam

Le Magnifique
00:00-01:30 Wouter S
01:30-03:00 Boris Werner
03:00-04:30 Gabriel Ananda (DE)
04:30-06:00 De Sluwe Vos

Saloon
00:00-01:30 Bram Fidder
01:30-03:00 SPACEGIRLS
03:00-04:30 SHMLSS
04:30-06:00 Homework