Het programma voor de veertiende editie van 5 Days Off, 5 t/m 9 maart, is uitgebreid met ruim twintig nieuwe namen. Rustie, Shlohmo, Darkstar, KOAN Sound, Lapalux, Snakehips, Melé, Gridlok, Planningtorock, Lenzman, Hybris, Jameszoo, DJ+, Akka, Know VA, Malawi, Posij, Former, Fairfax, Jarreau Vandal, Berlin Creamcake, Modern Witch en Boris Becker zijn reeds bevestigd. Fotograaf Milan Boonstra exposeert in de Melkweg Galerie en in De Balie wordt een platenbeurs georganiseerd. De kaartverkoop voor drie nieuwe programma’s is gestart. Het complete programma wordt begin januari bekendgemaakt.

Na afloop van het openingsconcert van Darkside, op woensdag 5 maart in de Melkweg, staat Darkstar geprogrammeerd in de Oude Zaal. Het trio bracht dit jaar de sterke psych pop plaat ‘News From Nowhere’ uit op electronicalabel Warp Records. De dj’s van Malawi draaien na het optreden door tot diep in de nacht.

In Paradiso nodigt 5 Days Off op vrijdag een leger aan beats-, grime- en glitchpopproducers en -dj’s uit. Op het programma staan internationale grootheden Rustie, special guest: Shlohmo, Lapalux, Snakehips en Melé. Daarnaast is ook de Nederlandse garde goed vertegenwoordigd met beat freaks Jameszoo, DJ+, Akka, Jarreau Vandal (Wavefiles) en twee live optredens van de veelbelovende Filosofische Stilte en Know VA. Deze avond wordt gehost door de lokale crew HOAX.

De synth-pop en electronica producer Planningtorock is te gast tijdens de avond van Subbacultcha! Het Amsterdamse tijdschrift Girls Like Us verzorgt het nachtprogramma met optredens van Berlin Creamcake, Modern Witch en Boris Becker.

KOAN Sound, Gridlok, Lenzman, Hybris, Posij, Former en Fairfax zijn toegevoegd aan de killer line-up voor Noisia Invites op vrijdag 7 maart in de Melkweg. Naast de muziekprogrammering van 5 Days Off verzorgt fotograaf Milan Boonstra een expositie in de Melkweg Galerie en kunnen liefhebbers van vinyl hun hart ophalen tijdens de Long Players Music Market.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.5daysoff.nl.

Day 1, woensdag 5 maart
Melkweg liveshow: Darkside
Melkweg clubnacht: Darkstar, Malawi

Day 2, donderdag 6 maart
Melkweg clubnacht: Electric Deluxe – Speedy J, Marcel Fengler, Abdulla Rashim, Truss, Will & Ink, Jean Pierre Enfant

Day 3, vrijdag 7 maart
Melkweg clubnacht: Noisia Invites: Noisia, Friction & Linquistics, Calyx & Teebee feat. MC AD, KOAN Sound, Gridlok, Lenzman, Hybris, Posij, Former, Fairfax

Paradiso clubnacht: Rustie, special guest: Shlohmo, Snakehips, Lapalux, Melé, Jameszoo, DJ+, Akka, Filosofische Stilte, Know VA, Jarreau Vandal.

De Balie clubnacht: Subbacultcha! Night: Planningtorock, Berlin Creamcake, Modern Witch, Boris Becker, Girls Like Us dj’s

Day 4, zaterdag 8 maart
Melkweg liveshow: Marek Hemmann

Paradiso liveshow: Nils Frahm

Day 5, zondag 9 maart
Programma wordt in januari bekendgemaakt.