De afgelopen twee jaar heeft VBX vanaf verschillende plekken in Amsterdam zich als een eigenzinnige organisatie op de kaart gezet en dit zal in 2014 verder uitgewerkte vormen aannemen. Nieuwe concepten zien op verschillende locaties het daglicht. De muzikale weg van originele en verrassende line-ups wordt voortgezet en ook de samenwerking met kunstenaars collectieven ‘de Grote 8’ en Het Atelier’ zal verder worden ingezet in het nieuwe jaar.

Als je de weg van VBX een beetje gevolgd hebt, dan weet je dat de Amsterdamse organisatie niet voor gemakkelijke line-ups en concepten kiest. Zo werden er o.a. de volgende artiesten geboekt: Ryan Elliot, Egal 3, VID, Onur Özer, Paul Johnson, Nick Höppner, Ark, Terje Bakke, Point G, Molly, Hold Youth, Dorian Paic, Nicolas Lutz en Boris Werner.

Vanaf eind december 2013 begint VBX al met het nieuwe concept ‘Spectrum’ dat haar huisvesting heeft gevonden in Chicago Social Club. Iedere laatste zaterdag van de maand zal Spectrum artiesten neerzetten die, wat stijl betreft, House in de breedste zin van het woord ‘House’ draaien. Zo staan er de komende edities o.a.: FunkinEven, Alden Tyrell, Serge en FCL. Spectrum gaat altijd door tot in ieder geval 07:00 in de ochtend.

Voor de liefhebbers van de typische VBX sound is er in het nieuwe jaar de geboorte van ‘Current’. Post-minimal, subtiele house grooves op locaties als Toren, DOKA en een nog nader te benoemen exclusief warehouse. Current zal zo’n 6 keer per jaar op je agenda verschijnen met namen als: Terje Bakke, Dewalta en lokale jongens Frank Haag, Makcim, Ferro en Reiss.

En dan zijn we er nog niet, want VBX draait niet alleen om de muziek, maar zeker ook om andere vormen van kunst. Zo heeft de organisatie twee collectieven in het hart gesloten en zullen deze vaker tijdens VBX avonden hun kunsten komen vertonen. Het gaat hier om ‘de Grote 8’ en ‘Het Atelier’, die tijdens afgelopen ADE in Studio K al de gehele foyer onder handen mochten nemen. VBX geeft de Grote 8 en Het Atelier de vrije hand, want zo ontstaan er volgens hen toch echt de mooiste dingen.

VBX gaat in 2014 beginnen aan een aantal nieuwe hoofdstukken en zal dus vanaf verschillende locaties haar kop opsteken vanuit de underground.

Meer informatie en tickets via chicagosocialclub.nl & vbx.nu.