Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag genoten ruim 25.000 bezoekers van een uitverkochte 3e editie van Mysteryland Chile op het zonnige terrein van Picarquin, op een uur rijden van de Chileense hoofdstad Santiago. De eerste dag van Mysteryland Chile werd afgesloten met twee indrukwekkende eindshows met groots vuurwerk, confetti en licht- en lasershows. De organisatie en Politie kijken terug op een geslaagde editie.

Dansen op Chileens Cumbia muziek, je eigen tent ontwerpen, wandelen langs levensgrote paddenstoelen en het Beren Altaar, mediteren bij de Healing Garden, uit je dak gaan bij een secret stage, installatiekunst en natuurlijk heel veel muziek. Er was een hoop te zien, horen, beleven en ontdekken op Mysteryland Chile.

Mysteryland totaal anders
Doordat de filosofie van Mysteryland, waarbij het betrekken van de lokale scene centraal staat en er veel ruimte is voor jonge helden, wordt doorgetrokken in alle edities van het festival, verschilt Mysteryland Chile totaal van de Nederlandse editie. Naast de Mainstage, Q-Dance en The Big Top, die wel meereizen, zijn er ook podia als El Grillar, Doll Music en Club Fauna waar plaats is voor locale muziek en indie.

Mysteryland naar Woodstock
Met het steeds vernieuwende concept van Mysteryland wordt ook het buitenland veroverd. Na deze succesvolle derde editie in Chili, zet het festival volgend jaar mei ook voet op Amerikaanse bodem. Op de ‘heilige’ grond van Woodstock, Bethel Woods NY, wordt een lang Mysteryland weekend georganiseerd. Het Nederlandse evenement is het eerste festival In 45 jaar dat daar een meerdaags evenement mag houden.

Meer informatie via www.mysteryland.com.