Vandaag lanceert eventorganisator ID&T ‘Celebrate Life’, een korte documentaire over het gedachtegoed van Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T, zijn partner Wouter Tavecchio en Head of Sustainability Carlijn Lindemulder. In de documentaire is te zien hoe de ondernemers in de loop der jaren hun zakelijke focus verleggen en hoe de positieve boodschap ‘Celebrate Life’ ontstaat. Is het echt mogelijk de wereld op een positieve manier te beïnvloeden dankzij dance?

Celebrate Life
In 20 jaar tijd is dance van een substroming binnen de muziek uitgegroeid tot één van de populairste muziekgenres, met ID&T eerst als pionier en nu als marktleider, die mensen over de hele wereld inspireert en intrigeert. De organisatie van ‘s werelds grootste dance feesten, zoals Sensation, Mysteryland en Tomorrowland, bereikt miljoenen jongeren. “Wij realiseren ons dat wij met ons enorme bereik een voorbeeld kunnen zijn voor anderen. Met ‘Celebrate Life’ als boodschap geven we de dance liefhebbers iets mee, dat iedereen op zijn eigen manier invult. En dat is juist zo mooi,” zegt Stutterheim. “ID&T bouwt en creëert werelden, waar mensen kunnen genieten, liefde ervaren, nieuwe mensen kunnen ontmoeten en vooral zichzelf kunnen zijn.

Duurzaam feesten
In plaats van alleen maar te nemen van de maatschappij, vinden de ondernemers het belangrijk om iets terug te geven. Zo heeft ID&T sinds vijf jaar stappen gezet als het gaat om duurzaam ondernemen. Langzaam maar zeker is ID&T bezig het festivallandschap te veranderen. Zo komt een aanzienlijk gedeelte van het voedsel op de festivals van een biologische bron en zijn er speciale kraanwaterbarren waar bezoekers de gehele dag gratis kraanwater kunnen drinken. Er is een uitgebreid recyclingprogramma voor alle soorten afval aanwezig en wordt een aanzienlijk deel van de gebruikte stroom opgewekt met tweede generatie biodiesel. Ook kunnen bezoekers zelf bijgedragen aan een betere wereld: tijdens speciale vrijwilligersdagen, georganiseerd in samenwerking met stichting 10,000 HOURS, worden onder andere bomen geplant, speelplaatsen voor kinderen met een handicap
gerenoveerd of een helpende hand geboden in verzorgingshuizen. Met deze vrijwilligersprojecten wil de organisatie iedereen de kans geven om onderdeel van de oplossing te worden. ‘Celebrate Life’ is een motto geworden dat de organisatoren in alles wat ze doen met zich meedragen en willen uitdragen.

Celebrate Life!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ul4XDZ9ddA8[/youtube]