Het ambtstermijn van Mirik Milan als Amsterdamse Nachtburgemeester is na twee succesvolle jaren bijna verlopen. De hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen. Ieder die zich geroepen voelt kan zich vanaf vandaag verkiesbaar stellen via de website. Op donderdag 18 september kiest de jury van Stichting Nachtburgemeester Amsterdam en het publiek tijdens een feestelijke avond in club TrouwAmsterdam de nieuwe nachtburgemeester.

Voorwaarden voor de nieuwe ambassadeur van de Amsterdamse nacht is dat hij of zij een rebel is die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan alle deelnemers van de nacht. Hieronder vallen onder andere de gebruikers en beïnvloeders van de nacht maar ook de nachtelijke creatieve industrie, de burgemeester, het stadsbestuur en andere belanghebbenden zoals eigenaren van clubs. Iedereen die zich herkent onder het motto ‘rebel in a suit’ kan zich tot en met vrijdag 5 september inschrijven voor het twee jarige nachtburgemeesterschap via nachtburgemeesteramsterdam.nl.

De raad van toezicht van de Stichting Nachtburgemeester Amsterdam beoordeelt alle inschrijvingen. Na goedkeuring krijgen de kandidaten direct een profiel op de website waar ze zichzelf kunnen promoten en vanaf zaterdag 6 september kan het publiek op hen stemmen. Tijdens de verkiezingsnacht op donderdag 18 september krijgen de kandidaten de kans om hun plannen te presenteren aan de vakjury en het publiek in club TrouwAmsterdam. De jury representeert de verschillende segmenten van de Amsterdamse nacht.

Tijdens het voor iedereen toegankelijk en gratis evenement bepaald de vakjury samen met de belanghebbende van de nacht wie de nieuwe nachtburgemeester van de Nederlandse hoofdstad moet zijn voor het ambtstermijn van 2014-2016.

Huidige nachtburgemeester
De huidige Nachtburgemeester van Amsterdam, Mirik Milan, heeft de afgelopen twee ambtsjaren er mede voor gezorgd dat er 24-uurs horeca vergunningen zijn ingevoerd in de hoofdstad maar ook dat het ambt internationaal op de kaart staat. Steden als Parijs, Nantes en Toulouse hebben sinds kort een nachtburgemeester naar Amsterdams voorbeeld. Ook zijn er reeds gesprekken gevoerd met Berlijn, Keulen en Sao Paulo over de invoering.

Mirik heeft het ambt grondig weten te professionaliseren door een stichting op te richten en veel ervaring op te doen in het Amsterdamse nachtleven. Als programmamaker en creatief producent werkt hij voor verschillende organisaties, feesten en festivals. Hieronder vallen clubs als Aids Fonds, Young Stedelijk, Fashion Week, Valtifest, Doggy Days, Rauw en Manifesto.

De Stichting Nachtburgemeester Amsterdam is een onpartijdige non-profit organisatie die ten doel heeft een (maatschappelijk verantwoorde) uitgaanscultuur, met name het Amsterdamse nachtleven in de ruimste zin des woords, te stimuleren.

Meer info: www.nachtburgemeesteramsterdam.nl.