Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event presenteert Junction een bijzondere samenwerking met 50Weapons, het uit Berlijn afkomstige label van Modeselektor. Op een van de nieuwste locaties van de stad, RADION, komen de Berlijnse en Amsterdamse DJ’s samen aangevuld met een bijzondere uit Frankrijk afkomstige Mystery Guest.

50Weapons, het label dat de heren van Modeselektor oorspronkelijk hebben opgezet om hun eigen bootlegs op uit te brengen, is vandaag de dag uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende labels binnen de internationale underground-scène. Dit valt te danken aan de nooit teleurstellende bijdrages van producers als Marcel Dettmann, Laurent Garnier, Shed, Bambounou, Cosmin TRG, Phon.o en Benjamin Damage. 50Weapons scoort dan ook met regelmaat een hoge notering als het gaat om meest favoriete labels.

Over de Mystery Guest van deze nacht wordt nog niet al te veel gezegd, behalve dat hij uit Frankrijk komt. Op woensdag 17 september, een maand voordat deze bijzondere nacht plaatsvindt, wordt deze superster uit zijn anonimiteit gehaald. Waar wel veel over gezegd kan worden zijn de andere 50Weapons-leden. Als vaste waarde van het label mag Berghain-resident Shed uiteraard niet ontbreken. Zijn allereerste album Shedding The Past werd in 2008 door Resident Advisor uitgeroepen tot album van het jaar. Deze kwaliteitsstandaard heeft hij sindsdien gehandhaafd, niet alleen als Shed, maar ook onder aliassen als Head High, The Traveller en WK7. Ook Phon.o zal deze nacht niet ontbreken. Afgelopen maand was hij nog te aanschouwen op PITCH Festival. Verwacht een onconventionele combinatie van IDM, garage, hip-hop en duistere techno. Naast deze Berliners wordt ook Londenaar Benjamin Damage verwelkomt. Sinds zijn debuut-EP op 50Weapons, terug in 2010, is hij uitgegroeid tot een graag geziene gast en vaste waarde binnen de internationale techno-gemeenschap.

Deze nacht wordt er eveneens kennis gemaakt met de nieuwste aanwinsten van het label: Anstam en het illustere live-trio Fjaak. Houd deze Berlijnse heren in de gaten, want op de manier hoe zij bezig zijn behalen ze binnen de kortste keren dezelfde sterrenstatus als de eerder genoemde artiesten. Junction’s trots Kevin Arnemann en Paul Cairo maken deze super line-up compleet. Paraat bij elke editie van Junction om alles in goede banen te leiden van begin tot eind.

Deze editie, in de nieuwe betonnen zaal van RADION, gaat door tot 7 uur ’s ochtends.

Line-up:

Mystery Guest [ FR ]
Shed live [ 50Weapons, DE ]
Phon_o [ 50Weapons, DE ]
Benjamin Damage [ 50Weapons, UK ]
ANSTAM [ 50Weapons, DE ]
FJAAK live [ 50Wepaons, DE ]
Kevin Arnemann [ Junction, NL ]
Paul Cairo [ Junction, NL ]

ADE Junction presents: 50Weapons
Vrijdag 17 oktober 2014
23:00 – 07:00 uur
Vvk: E17,50,- via http://bit.ly/adejunction
RADION, Louwesweg 1, Amsterdam
Facebook event: www.facebook.com/events/301777903316820/