TrouwAmsterdam bestaat nog maar een paar maanden en dat betekent dat de allerlaatste editie van het Amsterdam Dance Event is aangebroken voor de club aan de Wibautstraat. Van 15 oktober t/m 20 oktober kun je voor de laatste keer genieten van ADE in Trouw met prachtige line-ups van favoriete residents, labels en internationale partners. Daarin schitteren zowel de nationale residents van Trouw zoals Sandrien, Job Jobse, Tom Trago en Motor City Drum Ensemble, naast een hele reeks buitenlandse artiesten zoals Talaboman (John Talabot & Axel Boman), Four Tet, Ben UFO, Recondite, Mano Le Tough en Jon Hopkins. Ook hosten de labels Rush Hour en Clone beide een aparte avond en domineren Resident Advisor en Trouw op Zondag het weekend van ADE zoals voorgaande jaren!

Trouw begint het Amsterdam Dance Event met het beste label annex platenzaak van Amsterdam: Rush Hour. In voorgaande jaren was het label ook al present maar dit keer neemt ze beide zalen voor hun rekening. Als internationale gasten zijn Ron Trent en Traxx uitgenodigd, beide cultfiguren en echte originators uit Chicago. Eerstgenoemde bracht al in 1992, toen hij nog een tiener was, het nummer Altered States uit, één van de absolute house classics van de jaren ‘90. In de jaren daarna legde hij de basis voor wat nu als deephouse wordt gezien met het label Prescription dat hij samen met Chez Damier oprichtte.

Traxx heeft door de jaren een hele trouwe fanbase weten te bemachtigen in Europa met zijn compromisloze draaistijl. Zijn mix van electro, new wave en Detroit-invloeden weten altijd te boeien en wie geduld heeft, wordt beloond met een muzikale reis zoals alleen Traxx je die kan geven.

De rest van de Rush Hour avond wordt ingevuld met artiesten van eigen stal en uit eigen stad. Young Marco bracht onlangs zijn eerste album genaamd Biology uit op het Amerikaanse cultlabel ESP Institute en was internationaal een van de meest gewilde Trouw residents van het afgelopen jaar. Hunee woont sinds kort in Amsterdam en is een DJ die qua veelzijdigheid en sound vaak wordt vergeleken met label baas Antal. Niet gek dat ze daarom samen back-to-back zullen gaan. San Proper is zowel kind aan huis bij Rush Hour, waar hij zijn debuutalbum uitbracht, als bij Trouw waar hij zijn studio heeft naast zijn geliefde zaal De Verdieping. San zal hier de avond openen en vervolgens plaatsmaken voor de young guns van Rush Hour: Interstellar Funk en Robert Bergman.

Op donderdag 17 oktober staat Trouw boven in het teken van Hessle Audio en Colors. De residency van Cinnaman heeft door de jaren heen veelvuldig vertrouwd op de expertise van de drie mannen van het Londense label: Ben UFO, Pangaea en Pearson Sound. Met hun label lopen de mannen perfect tussen diverse genres door. Wat ooit begon met dubstep en wat er daarna overbleef van het genre, vertaalde zich later naar releases die zich in het midden van house en techno bevinden. Deze aanpak om genres met elkaar samen te laten komen en dan weer te laten botsen, is precies waar Cinnaman en Colors om bekend staan. Als kers op de taart heeft hij ook nog eens Midland uitgenodigd, een Londense DJ/producer wiens ster nog steeds exponentieel aan het stijgen is.

De Verdieping krijgt op de donderdag één van de meest toonaangevende labels van Nederlandse bodem op bezoek – namelijk Clone Records. Uiteraard onder toeziend oog van de uitstekende DJ en labelbaas Serge en long-time contributor Dexter. Ook herbergt de avond twee nieuwe namen die onlangs een EP op het label hebben uitbracht: Leon Vynehall en Marquis Hawkes. De meeste zullen Leon Vynehall kennen van zijn track Step Or Stone (Breathe Or Bone) of van zijn debuutalbum dat uitkwam op het 3024 label van Martyn. De naam van Marquis Hawkes roept bij sommige misschien meer van vragen dan antwoorden op, maar dat heeft een reden. Deze man probeert namelijk zijn identiteit zo goed mogelijk geheim te houden, omdat hij vindt dat dit anders de focus weghaalt van zijn muziek. Het resultaat mag er in ieder geval zijn: meerdere sterke releases op Dixon Avenue Basement Jams en Clone Jack For Daze hebben hem een uitnodiging voor de Clone avond opgeleverd.

Op vrijdag 18 oktober is Trouw het domein van techno. En wie beter dan Imprint en LET om dat samen mee te doen! Sandrien heeft met haar Imprint-avonden misschien wel de meest succesvolle reeks clubavonden in Trouw ooit opgebouwd. In al die jaren heeft ze niet alleen diverse (rijzende) sterren uitgenodigd, ze is er zelf een van internationale allure geworden. Tijdens deze ADE legt Imprint de focus op haar Nederlandse helden. ROD, het techno-alias van Rotterdammer Benny Rodrigues, heeft een behoorlijke internationale faam opgebouwd door zijn releases op het roemruchte Klockworks label van Ben Klock en Adam Beyer’s Drumcode. Maar veel belangrijker is dat zijn DJ-sets van wereldklasse zijn. Een andere act van wereldklasse is Tripeo, het alias van Darko Esser: DJ, producer, labelbaas van Wolfskuil records en ook nog verantwoordelijk voor de clubprogrammering van het Nijmeegse cultuurpodium Doornroosje. Als opkomend talent heeft Sandrien Qindek uitgenodigd; een live act die vorig jaar al een keer eerder op Imprint speelde en daar zo’n onwisbare indruk achterliet, dat de rising star zijn plek op de line-up meer dan verdiend heeft.

De mannen van Les Enfants Terribles maken dit jaar voor het eerst hun opwachting tijdens ADE. Om dit heugelijke feit te vieren, nemen ze op vrijdag een all-star afvaardiging mee naar De Verdieping gevuld met artiesten die allen gezien kunnen worden als typische LET artiesten. Als eerste zien we de naam van Recondite terug; een live act die de laatste jaren een werkelijk unieke stijl van low tempo opzwepende techno voor zichzelf heeft gecreëerd. Ooit stond hij als eerste in Nederland op LET in Trouw voor een habbekrats te spelen. Twee jaar later plaatste Resident Advisor hem in de top 10 live acts van het laatste jaar. Luisterend naar zijn releases op Innervisions en Dystopian is dat geheel verdiend. Naast Recondite staan Luke Hess en Mike Servito: twee Amerikaanse DJ’s die de fijne balans tussen house en techno zich meester hebben gemaakt en in de steden Detroit, New York en Chicago een blijvende indruk op het muzieklandschap hebben achtergelaten. Geheel in de stijl van LET staan ook lokale LET residents Jean Pierre Enfant en Viktor Palmer op het affiche.

De zaterdag van het ADE is in Trouw al jaren steevast het terrein van Resident Advisor, ’s werelds grootste onafhankelijk online magazine voor elektronische muziek. Deze avond blinkt uit in zijn eenvoud: vijf namen die samen de boven en benedenzaal voor hun rekening nemen. Boven staan de drie Londenaren Four Tet, Jon Hopkins en Floating Points samen in de booth. Alle drie zijn met recht innovators te noemen. Floating Points is de DJ’s DJ: iemand die moeiteloos van downtempo naar soul en door naar house schakelt en weer terug. Jon Hopkins is een van de meest illustere live acts van het moment, die zowel festivals als clubs plat speelt met zijn overdonderende A/V show. Four Tet is de afsluiter van de avond en iemand die we de afgelopen jaar zeer graag zagen in Trouw. Een ras muzikant die niet bang is voor experiment maar tegelijkertijd een zaal kan rocken zonder concessies te doen. Alle drie zijn ze ook vrienden van elkaar, dus chemie gegarandeerd.

In De Verdieping zet RA de lijn van de bovenzaal door. Daar draaien twee Duitsers de hele avond all night long. De eerste is één van Trouw’s nieuwste residents: Motor City Drum Ensemble. Danilo Plessow is zijn echte naam en sinds deze week woont ook hij in Amsterdam. Wie zijn set vorig jaar op ADE heeft gehoord, weet dat hij in staat is de zaal te laten ontploffen met zijn mix van obscure disco pareltjes en keiharde old school acid. Naast hem staat de oude rot uit Heidelberg: Move D. Het afgelopen jaar toerde hij vooral veel met Juju & Jordash als Magic Mountain High, maar hij heeft een reputatie hoog te houden als een van Europa’s beste house DJ’s. Iemand die speelt met invloeden uit zowel jazz als techno. Twee rasechte selectors dus, die samen De Verdieping tot in de late uurtjes onveilig gaan maken.

De pret stopt natuurlijk niet op de zaterdag, want zoals gebruikelijk is bij Trouw, maken we er aansluitend op de zaterdag een heuse weekender van! In de vroege uren van zondagochtend nemen de langstlopende clubavonden van Trouw het namelijk over: het koningskoppel Trouw op Zondag en Drukpers. Hoe laat dat eindigt op maandag? Niemand die dat precies weet!

Deze uren zijn traditiegetrouw een gouden combinatie van Trouw’s nationale en internationale residents plus een boel goede vrienden! Op de line-up staan: Talaboman (John Talabot & Axel Boman), Mano Le Tough, Gerd Janson, Omar S, DJ Solar, Tom Trago, Job Jobse, Makam, The Love Triangle aka Elias Mazian, Luc Mast en Job Jobse, Melon, Boris Werner, Nuno Dos Santos, William Kouam Djoko, Tsepo, Tim Hoeben en Olaf Boswijk. In de lijn van voorgaande jaren is dit een rijtje namen opnieuw een prachtig plaatje, die de iconische sfeer van Trouw op Zondag nagenoeg perfect belichaamt.

Programma Amsterdam Dance Event Special 2014:

WO15OKT
RUSH HOUR – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Ron Trent (Prescription, Chicago)
Hunee & Antal b2b (Rush Hour, Amsterdam)
Young Marco (ESP Institute, Amsterdam)

DE VERDIEPING
RUSH HOUR – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Traxx (Nation, L.I.E.S, Chicago)
San Proper (Rush Hour, Amsterdam)
Interstellar Funk & Robert Bergman (Rush Hour, Amsterdam)

Entree €20 // Voorverkoop €18 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00

DO16OKT
COLORS X HESSLE AUDIO – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Ben UFO (Hessle Audio, London)
Pearson Sound (Hessle Audio, London)
Pangaea (Hessle Audio, London)
Midland (Aus Music, London)
Cinnaman (Colors, Amsterdam)

DE VERDIEPING
CLONE RECORDS – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Leon Vynehall (3024, Clone, Portsmouth)
Marquis Hawkes (DABJ, Clone, Berlin)
Dexter (Clone, Dolly, Schagen)
Serge (Clone, Rotterdam)

Entree €22 // Voorverkoop €20 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00

VR17OKT
IMPRINT– AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Sandrien (Imprint, Trouw, Amsterdam)
ROD (Klockworks, Rotterdam)
Tripeo live (Tripeo, Nijmegen)
Qindek live (Wolfskuil, Deventer)

DE VERDIEPING
LET – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Recondite live (Dystopian, Berlin)
Luke Hess (FXHE, Detroit)
Mike Servito (Bunker, New York)
Viktor Palmer (LET, Amsterdam)
Jean Pierre Enfant (LET, Amsterdam)

Entree €22 // Voorverkoop €20 // Trouwe Honden €10 // Deuren open om 22.00 – 12.00 uur

ZA18OKT
RESIDENT ADVISOR – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Four Tet (Domino, London)
Jon Hopkins live (Domino, London)
Floating Points (Eglo, London)

DE VERDIEPING
RESIDENT ADVISOR – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
Motor City Drum Ensemble (Raw Cuts, Utrecht)
Move D (Running Back, Workshop, Heidelberg)
Entree €24 // Voorverkoop €22 // Trouwe Honden €12 // Deuren open om 22.00

ZO19OKT
TROUW OP ZONDAG X DRUKPERS – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
All Night, All Day and All Night Long
Talaboman – John Talabot & Axel Boman (DJ Kicks, Barcelona/Stockholm)
Mano le Tough (Maeve, Trouw, Berlin)
Gerd Janson (Running Back, Frankfurt)
Omar S (FXHE, Detroit)
DJ Solar (Sunset, San Francisco)
Tom Trago (Voyage Direct, Trouw, Amsterdam)
Job Jobse (Drukpers, Trouw, Amsterdam)
Makam (Dekmantel, Trouw, Amsterdam)
The Love Triangle aka Elias Mazian, Luc Mast & Job Jobse (Trouw, Amsterdam)

DE VERDIEPING
TROUW OP ZONDAG X DRUKPERS – AMSTERDAM DANCE EVENT SPECIAL
All Night, All Day and All Night Long
Melon (Ratio?, Trouw, Amsterdam)
Boris Werner (Voyage Direct, Trouw, Amsterdam)
Nuno dos Santos (SoHaSo, Trouw, Utrecht)
William Kouam Djoko (Voyage Direct, Trouw, Amsterdam)
Tsepo (Trouw, Amsterdam)
Tim Hoeben (Trouw, Amsterdam)
Olaf Boswijk (Trouw, Amsterdam)

Entree €24 // Voorverkoop €22 // Trouwe Honden €12 // Deuren open om 08.00
Info: www.trouwamsterdam.nl