De Red Bull Music Academy reist al meer dan 15 jaar de wereld over. Continu op zoek naar mogelijkheden om old school kennis en new school talent samen te brengen. De Red Bull Music Academy Bass Camp is één van die lokale initiatieven. Een driedaags event waarbij alle elementen die de Music Academy onderscheidend maken, uitgebreid aan bod komen. Lezingen van (internationaal) gerenommeerde musici, studiosessies, liveoptredens en vooral: het opdoen van wederzijdse inspiratie.

Red Bull Music Academy Parijs
De Bass Camp, die officieel van 26 tot en met 28 februari op verschillende locaties in Amsterdam plaats vindt, is onderdeel van de inschrijvingsperiode voor de Red Bull Music Academy in Parijs (oktober/november 2015). Jonge, getalenteerde muzikanten kunnen zich hiervoor van 21 januari tot 4 maart via de website inschrijven. Eerdere, recente edities vonden plaats in wereldsteden als Tokyo (2014), New York (2013), Madrid (2011) en London (2010). De Red Bull Music Academy biedt jong, muzikaal talent een creatief samenwerkingsplatform in de hoop hen te inspireren en hierdoor van toegevoegde waarde te zijn in hun carrière.

De Music Academy in Parijs (17e editie) zal net als voorgaande jaren een broedplaats vormen voor 60 zorgvuldig geselecteerde producers, vocalisten, beat makers, instrumentalisten en Dj’s. Zij krijgen de kans om twee weken lang lezingen van gevestigde collega-artiesten bij te wonen en samen muziek te creëren in speciaal voor hen ingerichte studio’s en inspiratieruimtes.

Red Bull Music Academy Bass Camp Amsterdam
De Bass Camp vindt plaats in de Red Bull Studios Amsterdam, Volkshotel en Melkweg en beslaat naast het programma dat specifiek bedoelt is voor de 12 deelnemende, opkomende talenten, ook een breed scala aan events dat voor iedereen toegankelijk is. Een movie night, twee clubavonden en een publieke lezing van Henrik Schwarz; die driedaagse Bass Camp heeft een brede, aanvullende programmering.

24 februari
Op 24 februari is het de beurt aan de creatieve geesten achter Mary Go Wild om de Bass Camp af te trappen. Bezoekers van de winkel op de Zeedijk kunnen hier gedurende de Bass Camp de foto-expositie van het gelijknamige boek For The Record bekijken. Van Erykah Badu tot Lee ‘Scratch’ Perry: zowel het boek als de expositie illustreert perfect waar de Red Bull Music Academy voor staat.

26 februari
Op 26 februari kunnen (muziek)filmliefhebbers terecht in de Melkweg voor een movie night waarbij voor het eerst de documentaire ‘What Difference Does It Make’ in Nederland vertoond zal worden. De documentaire, die speciaal gemaakt is ter ere van het 15jarig bestaan van de Music Academy bellicht de uitdagingen, triomfen en fases die musici ervaren tijdens het maken van muziek en laat niet alleen het proces van muziek maken, maar ook verschillende intrigerende levensvragen de revue passeren. Deze filmavond wordt opgevolgd door het eerste officiële Bass Camp concert waar zwaargewichten als Moritz Van Oswald Trio en Tony Allen van 21h00 tot 23h00 hun beats gaan delen.

27 februari
Op 27 februari verzorgen Egyptian Lover, ONRA, James Pants en Comtron de club night in Canvas (Volkshotel). Bekijk de lecture die Egyptian Lover eerder tijdens de Music Academy in New York gaf, hier.

28 februari
Henrik Schwarz geeft een lezing in het Volkshotel die voor iedereen toegankelijk zal zijn. Hij wordt inmiddels gezien als één van de absoolute zwaargewichten uit de deephouse-scene en zijn laptop-live-sessies worden wereldwijd geprezen door zowel collega-artiesten als fans. Zijn persoonlijke visie op het maken van muziek wordt door velen als zeer inspirerend ervaren en op 28 februari zal hij deze met het aanwezige publiek delen.

Meer info via redbullmusicacademy.com.