Op 18 juli 2015 staat het Westerpark in Amsterdam voor de vierde keer op rij volledig in het teken van het bijna uitverkochte Buiten Westen; het festival waar verschillende eventorganisatoren samenkomen. Nadat vorige week de timetable van nationale en internationale artiesten bekend werd gemaakt, laat Buiten Westen weten dat het festival meer biedt dan alleen muzikaal vermaak. Buiten Westen is de officiële launch partner van Glance, de dating-app voor festivals. Human Right Tattoos zal tijdens Buiten Westen bij bezoekers speciale tattoos zetten.

Glance
In aanloop naar het festival toe is het mogelijk voor bezoekers van Buiten Westen om via de app te kijken wie er allemaal naar het festival gaan. Je kunt dus vooraf al matchen met potentiele dates die je tijdens Buiten Westen direct kunt ontmoeten. De drempel van de eerste ontmoeting die vaak opspeelt bij de huidige dating-apps, is hiermee volledig verdwenen. Je hebt direct een match met like-minded mensen op het gebied van festivals.
Glance is momenteel alleen te gebruiken voor festivals en evenementen in Amsterdam. Glance is gratis te downloaden via de App Store voor iOS en Play Store voor Android.

Human Rights Tattoo
Bezoekers van Buiten Westen kunnen dit jaar speciale tatoeages laten zetten door Human Rights Tattoo. Het doel van deze organisatie is om de gehele Universele Verklaring van de Mensenrechten, letter voor letter te tatoeëren op individuen. Dat zijn 6773 tattoos op 6773 mensen. Inmiddels zijn er al meer dan 2000 mensen over de hele wereld getatoeëerd en Buiten Westen bezoekers kunnen hier ook deel van uit maken door 1 cm2 van hun huid op te geven voor de rechten van de mens.

Aanmelden voor een tatoeage kan op de dag zelf vanaf 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.buitenwesten.am.