Vijfentwintigduizend festivalgangers bezochten vandaag de twintigste editie van Extrema Outdoor. Het festival vierde zijn twintigste verjaardag in stijl. Met artiesten als 2ManyDJs, Flosstradamus, Madeon, Jamie Jones, Oliver Heldens, Boys Noize én een knallende eindshow konden de bezoekers hun hart ophalen. “Alles klopte aan deze twintigste editie. Een liefdevol én sfeervol geheel. De koers die we zijn ingeslagen – een nieuwe stroming binnen de dancemuziek, maar mét elementen van vroeger – is een succes en viel in de smaak bij het publiek”,aldus festivalbaas Marcel Mingers.

Om 11.00 uur vanochtend opende Extrema Outdoor (XO) haar deuren voor een legendarische, twintigste editie. Vijfentwintigduizend festivalgangers genoten van een bijzondere dag. Met in totaal zeven verschillende area’s en een diversiteit aan genres was er op muzikaal gebied een hoop te beleven. Wat te denken van het Franse wonderkind Madeon. Met zijn aanstekelijke beats kreeg hij Aquabest moeiteloos aan het dansen. Daarnaast was er het nieuwe ANTS podium, een primeur in Nederland. Het geroemde Ibizaconcept van beachclub Ushuaïa stond voor het eerst in Nederland en viel met artiesten als Jamie Jones, Nic Fanciulli en Andrea Oliva in de smaak. Ook Flosstradamus – één van de hoogtepunten van programmeur Bas Baetsen – zette de Quartz Stage in vuur en vlam. De trap-act uit Chicago doet deze zomer weinig festivals in Europa aan en daarom is Extrema extra trots op het feit dat ze vandaag hun gezicht lieten zien op Aquabest.

20 Years of Love
Speciaal voor de twintigste editie was er de 20 Years of Love Stage. Een podium waar alle dj-helden van toen nog eens samen in de spotlight stonden. Lady Aïda, Miss Monica, DJ Jean, Joost van Bellen, Marcello en ga zo maar door. Een liefdevolle reis terug in de tijd. Naast aandacht voor de dj’s was er volop ruimte voor show, danseressen, dragqueens en travestieten. Een unieke happening die de bezoekers mee terug nam naar de extravagante beginjaren van XO. Op dit podium vond ook nog een bijzonder moment plaats rondom Marcel Mingers. De CEO van Extrema sprak zijn dank uit aan de mensen die bijgedragen hebben aan het succes van Extrema Outdoor, maar werd uiteindelijk zelf in het zonnetje gezet door de bekende dragqueen Nickie Nicole. Samen met het publiek zong ze ‘happy birthday’. Een complete verrassing voor Mingers en een onvergetelijk moment.

Eindshow
Naast het muzikale geweld, was er ook het nodige visuele spektakel dat de bezoeker kon bekoren. Vijftien jaar geleden pionierde Extrema met een eindshow en nog steeds wordt hier veel aandacht aan besteed. In het spektakelstuk werd twintig jaar XO gevierd en de liefde voor alle partijen om Extrema heen centraal gesteld. Een heuse trip down memory lane waarbij videobeelden, tien acteurs en vuurwerk één geheel vormden. Middels de eindshow vierde XO alle bezoekers, de locatie, het team en natuurlijk de muziek.

Band met Eindhoven
Zoals ieder jaar was er ook deze editie weer een hechte band met Eindhoven. Diverse collectieven uit Eindhoven werkte mee aan XO, met het Ensuite podium als grootste voorbeeld. Het Eindhovense collectief La Fête 040 was gastheer van dit podium en zette met Danny Howells, Guy J en 16 Bit Lolitas namen van internationale bekendheid neer. Het Ensuite podium werd gebouwd door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde. Een uniek bouwwerk, bestaande uit meer dan zeshonderd pallets, zonder staalconstructies.

Werkonderbreking politie
Twee weken voor het festival verscheen er een nieuwsbericht in het Eindhovens Dagblad. De politiebond zou staken tijdens Extrema Outdoor. Gelukkig heeft het werkoverleg het festival niet in de weg gezeten. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur was de politie alleen beschikbaar voor calamiteiten. Deze hebben zich gelukkig niet voorgedaan. Extrema laat weten zeer verheugd te zijn over het verloop van het festival.

Meer informatie via extrema-outdoor.nl.