Het wordt weer met je hoofd schudden tot je een nekkramp oploopt, want drum ’n bass-act Noisia staat ook dit jaar weer in de Melkweg met een Invites-avond tijdens ADE op 17 oktober. Het Groningse trio biedt een breed palet van acts die uiteenlopend genoeg zijn, maar wel een gedeelde liefde hebben voor de zwaardere, vette beats. Zo is samplevirtuoos The Gaslamp Killer van de partij, het gerenommeerde drum ’n bass-label Critical Music heeft een verrassing in petto, de Nederlandse titanen als Akka en Posij staan op aanwezig en alsof dat nog niet genoeg is, komen Gridlok, Current Value, Prolix en Alix Perez & EPROM presents SHADES ook nog. De voorverkoop is gestart.

Het beloofd een heet avondje te worden in de Melkweg met zowel The Max als de Oude Zaal als toneel van de crème de la crème van zowel nationale als internationale dj´s/producers die hun strepen hebben verdiend. Met The Gaslamp Killer in The Max heeft Noisia een van de meest prettigst gestoorde dj/producers van de wereld te pakken die geliefd is vanwege de totale krankzinnigheid van zijn sets. Hij neemt het publiek bij de hand langs drum ’n bass, harde hiphop, maar kan net zo goed een Oosters nummer ertussendoor gooien. Geen enkele set is hetzelfde en dat maakt The Gaslamp Killer zo heerlijk onvoorspelbaar.

Waar je wel op kan rekenen is dat Critical Soundsystem een dijk van een drum ’n bass-set gaat neerzetten. Het collectief van het vermaarde Critical Music-label bestaat uit eindbaas Kasra en zijn kompanen Mefjus en Enei. Met hun gebundelde krachten belooft de set één van de hoogtepunten te worden, evenals de de Belgische drum ’n bass dj Alix Perez die samen met beattovenaar Eprom SHADES presenteert. Het duo heeft elkaar pas recent gevonden, maar met hun verleden als hyperactieve allesvreters, belooft hun samenwerking ook een feest voor de voeten te worden. Last but not least staat ook Rwina-eindbaas Akka in The Max die zichzelf onsterfelijk heeft gemaakt met zijn Conflicts-avonden in De Melkweg.

Voor de Oude Zaal heeft Noisia minstens net zo spannende namen uitgenodigd: zo komt veteraan Gridlok die al ruim vijftien jaar in de game zit. Klassiekers als ‘Bottomfeeder’ en ‘Standing Room Only’ van de Amerikaanse dj/producer zitten in de tas van iedere zichzelf respecterende drum ’n bass-dj. Datzelfde kan worden gezegd over Duitser Current Value; de man die releases heeft op zowat álle labels en een pionier mag worden genoemd op het gebied van darkstep en techstep. Noisia-maat en Trendkill Records labelbaas Prolix laat horen waarom hij een van de meest technische dj’s is en mede-Groninger Posij doet ook een hele groot duit in het zakje.

En dan nog dit: vanwege de enorme successen van Noisia Invites, pakken de Groningers dit jaar uit met een zomerfestival in hun eigen stad. Het Noisia Invites Festival vindt op 18 juli plaats in het Ebbingekwartier en heeft een line-up waar de liefhebbers hun vingers bij zullen aflikken: onder andere Camo & Krooked, Ed Rush & Optical, Funtcase & Cookie Monsta en Icicle Entropy (live) zullen hun kunsten vertonen. Meer info op festival.noisiainvites.nl.

Noisia Invites
Melkweg Amsterdam (The Max en Oude Zaal)
Donderdag 17 oktober 2015
Aanvang: 22:00
Tickets: €25,00