De grote EDM-dj’s hebben miljoenen fans over de hele wereld. Die DJ’s zijn op hun beurt allemaal fan van één man: Rutger Geerling aka RUDGR. De Rotterdammer geldt op het moment als dé festivalfotograaf ter wereld. Op 14 oktober verschijnt een 320 pagina’s tellend koffietafelboek met de hoogtepunten uit zijn carrière: This Is My Church. De wereldwijde pre-order start vandaag. De vroege bestellers krijgen een gesigneerd exemplaar.

Het boek – samengesteld en uitgegeven door de makers van standaardwerk Mary Go Wild – toont Geerlings beste werk, met commentaar van de sleutelfiguren uit de scene. Martin Garrix, Tiësto, David Guetta, Hardwell, Carl Cox, W&W, Dimitri Vegas & Like Mike en vele anderen zijn exclusief geïnterviewd. Hierdoor staat het boek bomvol backstage anekdotes van de grote sterren van EDM. Armin van Buuren ruilde voor deze gelegenheid zijn koptelefoon voor de pen en schreef een voorwoord, waarin hij Geerlings fotografie benoemt als ‘tijdreizen naar die historische momenten’.

Rutger Geerling fotografeert al 20 jaar dancefestivals en heeft zijn vakgebied omgeturnd van simpele feestkiekjes tot pure kunst. Hij was aanwezig op vele cruciale momenten: de gabberscene in de jaren ’90, de doorbraak van trance aan de hand van Tiësto en Armin van Buuren, het succes van Sensation, Tomorrowland en Ultra, de explosie van EDM in Amerika en de opkomst van nieuwe goden als Martin Garrix en Hardwell.

Ondertussen leidt de Rotterdamse vader van twee kinderen zelf het leven van een DJ. Hij vliegt wekelijks heen en weer tussen Nederland, Argentinië, Amerika, Zuid Korea, Zuid Afrika, India en Japan.

Om het boek tegen een redelijke prijs aan te kunnen bieden, is het alleen online verkrijgbaar via: www.thisismychur.ch.

Martin Garrix: ‘Rutger maakt niet zomaar een foto, hij vertelt echt een verhaal. Het voelt alsof je er bij bent, alsof je een onderdeel van het moment bent’.

Dimitri Vegas: ‘Als we één fotograaf mee op tour nemen, is het Rutger. By far. Hij is de beste’.

Hardwell: ‘Rutger is niet je cliché fotograaf. Het vergt ontzettend veel talent om de emotie in een foto vast te leggen. Het is kunst, pure kunst’.