Het legendarische Britse label Ninja Tune bestaat 25 jaar en viert dat met een bijzondere avond tijdens Amsterdam Dance Event. Op donderdag 15 oktober is het in de Melkweg te doen met een select gezelschap van artiesten die getekend zijn bij Ninja Tune en vrienden van hen. De line-up bestaat uit Bonobo (dj-set), George FitzGerald, Machinedrum, Leon Vynehall en Romare. De kaartverkoop is gestart.

Het voelt misschien langer aan, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met hoe ver het Ninja Tune label altijd al haar tijd vooruit is geweest. Sinds de oprichting in 1990 door Matt Black en Jonathan More, beter bekend als dancepioniers Coldcut, is het Londense label een van de meest innovatieve labels geweest die we op het noordelijk halfrond kennen. Ninja Tune durfde te experimenteren met nieuwe media, gaf de voorkeur duidelijk aan eigengereide artiesten en was de grote motor achter de legendarische radioshow Solid Steel.

Op donderdag 15 oktober viert het legendarische label hun 25-jarig bestaan met een showcase tijdens ADE. Ze vieren het verleden, eren het heden en verwelkomen de toekomst met hun meest succesvolle artiesten. In de gedaante van Bonobo en Machinedrum, staan er op de bijzondere ADE-avond gelijk twee vaandeldragers van de huidige Ninja Tune-generatie. Bonobo bracht vier fantastische albums onder het label uit en komt deze avond met een zeldzame maar altijd messcherpe dj-set. Het dynamische Machinedrum, zit nog niet zo heel lang bij de label maar is geen onbekende in de undergroundscene. Hij zal samen met “cut-n-paste” wonderkind Romare de eclectische en uiterst dansbare kant van Ninja Tune ten gehore brengen. Ook voor house-liefhebbers is 25 Years of Ninja Tune een absolute aanrader. De label vrienden worden bijgestaan door ManMakeMusic’s hoofd George FitzGerald en Leon Vynehall in een avond vol eigentijdse elektronische muziekhelden.

25 Years of Ninja Tune
Melkweg Amsterdam (The Max)
Donderdag 15 oktober
Aanvang: 23:00
Tickets: €22,00
Kaarten zijn hier te koop!