Na tien dagen bouwen begint het terrein van Solar Weekend tot wasdom te komen. Vandaag om 12.00 uur verwelkomde Solar Weekend de eerste bezoekers voor de uitverkochte camping, zij kunnen gaan genieten van een divers campingprogramma. Zaterdag om 11.00 uur openen de deuren van het festival zelf.

Vandaag werden de laatste campingkaarten voor Solar Weekend verkocht. Net als in voorgaande jaren heeft Solar Weekend dus weer een uitverkochte camping. Voor de bezoekers is er een divers campingprogramma samengesteld. Zo vindt er op donderdag een beachvolleybaltoernooi plaats en op vrijdag mag het Knaltival van FeestDJRuud het publiek opwarmen voor het festival zelf. Verder is er een silent disco en vindt de bezoeker verrassingen in elk hoekje.

Creativiteit en muziek hand in hand
Dit jaar werken er meer dan zevenhonderd creatieve geesten mee aan het dorp dat Solar Weekend heet. Van prachtige podia tot intieme hoekjes, het terrein is wederom een creatief bolwerk. Zo is er ‘Moby Duck to the Solar Galaxy’, ook wel bekend als het Middendorp. Een prachtig bouwwerk dat drie verdiepingen telt. Daarnaast is er een waslijst aan kunst, theateracts en spel. Op het gebied van muziek is er ook een hoop te beleven in diverse genres. Zo zijn Jett Rebel, Typhoon, Joost van Bellen, Afterpartes en Speedy J enkele mooie namen van eigen bodem. Ook internationale artiesten als Adam Beyer, Vitalic, Monica Kruse en La Pegatina doen Roermond dit weekend aan.

Alleen nog zondag- en weekendtickets te koop
De kaartverkoop loopt hard. Vandaag werden de laatste campingtickets verkocht, waar eerder de zaterdagkaarten al uitverkocht raakten. Dit betekent dat er enkel nog zondag- en weekendtickets beschikbaar zijn. Solar Weekend drukt bezoekers op het hart om tickets alleen te bestellen via de officiële kanalen. De organisatie heeft gemerkt dat er valse tickets in de omloop zijn.

Solar Weekend vindt komend jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond. Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater.

Meer informatie via solarweekend.com.