Aankomend weekend vindt de vijfde editie van Paradigm Festival plaats. Het festival duurt dit jaar voor het eerst twee dagen en voltrekt zich rondom de Groningse uitgaansgelegenheid Paradigm. Naast optredens van internationaal gewaardeerde techno- en houseartiesten zoals David August, Thugfucker, Guy J, Rhadoo en Speedy J, is er veel aandacht voor creatieve en artistieke beleving. Hierdoor staat Paradigm Festival bekend als één van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. De organisatie maakte onlangs bekend dat het de laatste editie zal zijn op de huidige locatie, de Helsinkistraat te Groningen. Tevens werd aangegeven dat het niet de laatste editie ooit is. Tijdens het komende festival presenteert de organisatie haar plannen voor een ambitieus droomproject.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten van meer dan 50 artiesten verspreid over maar liefst zes podia. Het thema van dit jaar is “Le Jardin De Paradigme” (de tuin van Paradigm). Dit zal voornamelijk terug te zien zijn in de aankleding van het terrein. Zo is de ‘Glazen Loods’ omgetoverd tot een ware vlindertuin. De mainstage is dit jaar gemaakt van boomstammen en restafval. Op het terrein zijn verscheidende informatiepunten te vinden met betrekking tot de SHIFT: de toekomstplannen van het festival en Paradigm zelf.

Een belangrijk speerpunt van de organisatie is het creëren van een gemeenschapsgevoel tussen alle bezoekers en betrokkenen. De organisatie besteedt dit jaar nog meer aandacht aan de creatieve en artistieke beleving door ruimte te creëren voor het werk van verschillende kunstenaars en performance-artiesten.

Inmiddels zijn de zaterdag tickets uitverkocht. Er zijn nog wel een aantal zondag tickets en weekend tickets te koop. Deze zijn verkrijgbaar op de website (www.paradigm050.com) en via de Facebook-pagina (https://www.facebook.com/clubparadigm). De volledige line-up en verdere informatie over het festival is tevens te vinden op de website.