Kwaliteit én diversiteit. Daar staat Zomerpop om bekend en dat is precies wat het festival ook deze editie belooft. Natuurlijk is er weer een ijzersterk programma, met topacts van pop tot techno en van alternatief tot ‘lekker fout’. En uiteraard wordt er weer vernieuwd.

Zo zijn er op zondag twee nieuwe podia: Vuigland en de Rabobank Stage. Het eerste biedt plaats aan het ruigere werk, met powerrockband John Coffey (van het ‘vliegende biertje’ op Pinkpop) als headliner. Het tweede bevindt zich in een open ruimte tussen containers, waar uit je dak gaan het enige doel is. Voor dj’s als De Rooie Neger geen probleem.

Bekende artiesten
Zomerpop presenteert veel bekende namen. Kenny B stond wekenlang op nummer 1 met zijn hit Parijs, terwijl Douwe Bob met zijn single Sweet Sunshine juist op weg is naar (opnieuw) een topnotering. Blaudzun scoorde dikke hits met Elephants en Promises Of No Man’s Land. En op de Dance Stage knallen onder meer Mr. Polska, bekend van Krokobil en Ravotten, en populaire clubacts als Kris Kross Amsterdam, Girls Love Dj’s en Dirtcaps.

Unieke beleving
Op zaterdag geeft De Dijk een twee uur durend concert. Met vele klassiekers en prachtig nieuw werk is De Dijk live altijd een onbeschrijfelijke ervaring. De sfeervolle festivaltent maakt dit optreden extra uniek. De avond wordt traditioneel gestart met het Zomerpopdiner (vorig jaar circa 600 gasten!) en Opmeers Echte: Locals Live. Verder geven onder meer The Cosmic Carnival Express en Superstijl spectaculaire shows.

Tickets, busvervoer en korting
De complete line-up staat op www.zomerpop.nl. Via deze site vindt ook de kaartverkoop plaats. Er zijn dag- en voordelige combitickets. Jongeren <18 jaar betalen voor zaterdag geen € 25,00 maar € 15,00 en voor zondag geen € 27,50 maar € 20,00. Tot slot is er een buslijn vanuit Hoorn. Kortom, dit dampende festival voor iedereen hoeft niemand te missen!