Het Amsterdam Dance Event (ADE), ‘s werelds grootste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek, maakt vandaag een grote selectie artiesten bekend die van 14 tot en met 18 oktober zullen optreden. Het ADE maakt zich op voor een jubileumeditie met naar verwachting 2,200 optredende artiesten op honderd van de meest uiteenlopende podia in Amsterdam. De organisatie verwacht 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Het ADE is het grootste clubfestival ter wereld, met optredens van naar verwachting 2,200 artiesten op 300 evenementen verdeeld over 100 podia. De vijfdaagse muziekprogrammering heeft een uniek aanbod van de meest uiteenlopende elektronische muziek. Op dit moment zijn 1,675 artiesten bevestigd.

Onder de tweede selectie artiesten bevinden zich:
Âme (DE), Andrew Weatherall (GB), Andy C (GB), Awanto 3 (NL), Bakermat (NL), Barnt (DE), Beesmunt Soundsystem (NL), Benny Rodrigues (NL), Bicep (GB), Bingo Players (NL), Blawan (GB), Boris Brejcha (DE), Boys Noize (DE), Clouds (GB), Dâm-FunK (US), Dannic (NL), Davide Squillace (IT), Delta Funktionen (NL), Derrick May (US), Detroit Swindle (NL), Dimitri (NL), Dixon (DE), DJ Bone (US), DJ Jean (NL), Dominik Eulberg (DE), Dusky (GB), Eats Everything (GB), Eelke Kleijn (NL), Eprom (US), Falco Benz (NL), Fatima Yamaha (NL), Fedde Le Grand (NL), Felix Da Housecat (US), Floorplan (US), Gabriel Ananda (DE), Gallowstreet Brass Band (NL), Gerd Janson (DE), Goldfish (ZA), Gramatik (SI), Gui Boratto (BR), H.O.S.H. (DE), Heidi (DE), Hernan Cattaneo (AR), Hot Since 82 (GB), Howling (DE), Interstellar Funk (NL), Jackmaster (GB), James Zabiela (GB), Jamie Jones (GB), Jennifer Cardini (FR), Job Jobse (NL), John Digweed (GB), John Talabot (ES), Josh Wink (US), Kaiserdisco (DE), Kerri Chandler (US), KiNK (BG), Kölsch (DK), Laidback Luke (NL), Loco Dice (DE), M.A.N.D.Y. (DE), Magda (PL), Mano Le Tough (IE), Marc Romboy (DE), Marco Bailey (BE), Marcus Worgull (DE), Mark Knight (GB), Masters At Work (US), Max Cooper (GB), Maya Jane Coles (GB), Michael Mayer (DE), Miss Melera (NL), Miss Nine (DE), Mount Kimbie (GB), Move D (DE), Noir (DK), Oliver Koletzki (DE), Optimo (GB), Paco Osuna (ES), Patrice Bäumel (DE), Paul Ritch (FR), Pete Tong (GB), Pig & Dan (ES), Popof (FR), Prosumer (DE), Rachel Green (NL), Recondite (DE), Richy Ahmed (GB), Ripperton (CH), Roman Flügel (DE), Roog (NL), Sandrien (NL), Scuba (GB), Sevdaliza (NL), Skream (GB), Soul Clap (US), Stephan Bodzin (DE), Steve Rachmad (NL), Stimming (DE), Tama Sumo (DE), The Advent (PT), The Black Madonna (US), Todd Terry (US), Tom Trago (NL), Torus (NL), Vato Gonzalez (NL), Voices From The Lake (IT), Weval (NL), William Kouam Djoko (NL), Young Marco (NL) en vele anderen.

Eerder kondigde ADE een eerste selectie artiesten aan, waaronder:
Adam Beyer (SE), Armin van Buuren (NL), Black Coffee (ZA), Boris Werner (NL), Carl Cox (GB), Chris Liebing (DE), David Guetta (FR), De Sluwe Vos (NL), DJ Rush (US), Hardwell (NL), Henrik Schwarz (DE), Jeff Mills (US), Joris Voorn (NL), Martin Garrix (NL), Moodymann (US), Nina Kraviz (RU), Oliver Heldens (NL), Richie Hawtin (CA), Sandrien (NL), The Gaslamp Killer (US), Tiësto (NL) en vele anderen.

Voor een volledig overzicht: www.a-d-e.nl/artists/confirmed.