Dance act Leftfield komt donderdag 3 december met een live-optreden naar Paradiso. Eerder dit jaar bracht de Brit Neil Barnes – die inmiddels solo opereert – zijn eerste studioalbum in zestien jaar uit, met een geluid dat nog steeds de hoeken van electronica, techno en dub opzoekt. Het is nu bijna twintig jaar geleden dat Leftfield uit de anonimiteit trad en in Paradiso een wereldpremière gaf met zijn allereerste live-optreden ooit. Sindsdien kwam de act in Nederland alleen naar Pinkpop (1996) en Down The Rabbit Hole (2015). De kaartverkoop begint vrijdag 11 september.

In de jaren ’90 paste Leftfield perfect in het rijtje pionierende elektronische live acts, waaronder Underworld, Orbital, The Chemical Brothers en The Prodigy. Na een lange periode van afwezigheid kwam de act in juni dit jaar met het nieuwe album Alternative Light Source, waarop wordt samengewerkt met onder anderen Poliça’s Channy Leaneagh, TV on the Radio’s Tunde Adebimpe en Sleaford Mods. De samenstelling van de act is veranderd; waar Leftfield eerst als duo opereerde, wordt de act nu geheel gedragen door mede-oprichter Neil Barnes, en live bijgestaan door een drummer. Het nieuwe album werd door zowel pers als fans warm onthaald, met zeer positieve recensies door onder andere de Volkskrant en The Guardian. Eerder dit jaar had de act een succesvolle terugkeer op Nederlandse bodem tijdens het Down The Rabbit Hole festival, zijn eerste festivalshow sinds Pinkpop in 1996.

LEFTFIELD
Donderdag 3 december 2015
Paradiso – Grote Zaal – Amsterdam
Zaal open: 19:00 uur
Aanvang programma: 19:30 uur
Entree: 29 euro (excl. lidmaatschap)
Voorverkoop start vrijdag 11 september om 10 uur via deze link