Liefde voor elektronische live muziek in al haar facetten krijgt een plek in de vooravonden tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in Sugarfactory. In de club nabij Leidseplein staan tussen 14 en 18 oktober een presentatie van Arturia synthesizers, vooruitstrevend theater tijdens Modalities en samenwerkingen met Comport Records, Various Artists en Houndstooth. Van live-electronica geluiden in tech-house, experimental tot hip hop en meer. Verder wordt iedere nacht en tijdens drie afterparty’s ADE in volle teugen gevierd.

Arturia Experience
Arturia, één van de meest interessante synthesizer merken, nodigt op woensdag iedereen uit zijn producten te testen en kennis te maken met de Nederlandse artiesten die zij supporten. Dit zijn 3FM-favoriet Falco Benz, Sofie Letitre, Torus en FilosofischeStilte: Deze laatste act maakt momenteel grote golven als Noah’s Ark nieuwe aanwinst.

Comport Records presents HOTCHPOTCH
Comport Records labelbaas Dansor is al jaren een gevierde DJ met een stijl die klinkt als de samensmelting van cosmic house, neo funk/jazz en indietronica. Haar album ‘Theory Of Love’ is af en wordt tijdens de donderdagavond live in band setting gepresenteerd. Met haar mee is Zagar, groot in Hongarije, nu vol op stoom om het te gaan maken in Nederland. Support is in handen van Ayden Vice.

Various / Nights by Various Artists
Na het succes van vorig jaar presenteert live electronica boekingsbureau Various Artists op vrijdag wederom zijn artiesten in Sugarfactory. Dit is oa. Feiertag die na een optreden op Pitch en een release op BMKLTSCH RCRDS een paar weken airplay op 3FM kreeg. Yakumo bestaat uit leden van de succesvolle band Daily Bread. Met optredens op CATCH en IAMTHECITY in het verschiet, wordt het nauwlettend in de gaten gehouden door de muziekmedia. Verder wordt Bastard Sugar als nieuw talent gepresenteerd. DJ van de avond is True Roman.

Aether x Houndstooth
Houndstooth is één van de spannendste labels binnen de experimentele electronica. Gestart vanuit de crew van de toonaangevende Londense club Fabric, presenteert het zaterdagavond een roster van gevestigde namen en nieuw talent. Onder de naam van Throwing Snow mixt Ross Tones dubstep, house, techno en post-rock. Aisha Devi is het nieuwe talent van het label. Fact Mag was zeer gecharmeerd van EP Consious Cunt. Bass-music voorloper Second Storey zet op eigen wijze een stempel op het genre en op de show van deze avond. Aether is een regelmatig terugkerende avond in Sugarfactory gericht op avontuurlijke en progressieve live electronica en visuele beleving.

Modalities: An Exploration Of Theatre and Electronic Music
Modalities op zondag is een showcase van drie experimentele theatrale acts. Hoewel zeer uiteenlopend in stijl, vorm en inhoud hebben deze acts met elkaar gemeen dat zij een brug proberen te slaan tussen club en theater. KOBE Collectief uit Rotterdam is een performance art-groep dat zich thuis voelt zowel op een dance festival als Mysteryland, als op de Operadagen Rotterdam of de Parade. Lena Glücksman Nilsson uit Zweden / Amsterdam is een kunstenares die beweging en muziek gebruikt om “uncanny but sensual choreographies” te maken. Voor haar stuk “Domestic objects no. 1” werkt ze samen met een aantal leden van Project Wildeman. Dit gezelschap wisselt strakke woordsalvo’s en maniakale rondedansen moeiteloos af met soundscapes en rake poëtische oneliners.

G∆RTM∆LEN uit Den Haag is een relatief onbekende formatie, en het avant-gardistische duo heeft voornamelijk opgetreden in kleine, underground podia. Op het podium gebruiken ze alleen synthesizers en een vocal effects paneel, maar zijn daarnaast verkleed in prachtige en bizarre kostuums. Live is hun show vervreemdend en vermakelijk tegelijk. Studio Nepco / Artificial Happiness is een Amsterdams performance art collectief wereldwijd opereert en internationaal bekend staat om hun fantastische kostuums. Nepco omschrijft zichzelf als een wolk waarin muziek en visuele vervorming elkaar omarmen. Gedreven door intuïtie nemen zij de toeschouwer aan de hand naar een parallel universum van donker licht, vervagende liefde en magische geluiden.

Gedurende 5 nachten en 3 ochtenden presenteert Sugarfactory ook een programmering van (inter)nationale kwaliteitslabels. Een overzicht vind je op sugarfactory.nl.