Amsterdam is half oktober weer vijf dagen lang het kloppende hart van de planeet als heel de wereld afreist naar de hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event. Meer dan 2200 artiesten draaien het dak van meer dan 450 locaties eraf. Er is één plekje waar het hart net iets harder klopt en dat is de Sugar Factory waar Systematic Recordings neerstrijkt. Na zeven uitverkochte edities is het Duitse label terug met het beste uit eigen stal.

Systematic Recordings, dat vorig jaar zijn tiende jubileum vierde tijdens ADE, gaat hard en heeft een loyale fanbase. Het label van dj/producer Marc Romboy heeft nu meer dan honderd releases uitgebracht en de ‘10 Years of Systematic’-compilatie uit 2014 haalde binnen no time de Beatport Top 5. En bivakkeerde daar nog weken. Live komt die rauwe, diepe, maar vooral melodieuze techno het beste uit de verf. De voorbije jaren hengelde Systematic gerenommeerde stampers als Max Cooper, Robert Babicz, Phonique en Terry Toner binnen tijdens ADE.

Je bent labelbaas of niet, en dus is Marc Romboy ook zaterdag 17 oktober headliner van z’n eigen housefeestje. Ondanks dat-ie al jaren meedraait, is hij nog altijd on top of his game. Dit jaar alleen al bracht hij zijn vocaal getinte techno naar vier continenten. Van een man die samenwerkt met namen als Gui Boratto, Blake Baxter, KiNK en Stephan Bodzin mag je alles verwachten. Van eigen clubhits tot remixes van andermans knallers. Aan simpele remixes doet Romboy niet, hij noemt het niet voor niks Marc Romboy Treatment, Moog Journey of Synthapella.

Hun b2b-set van vorig jaar was er eentje voor in de boeken, alsmede die stevige Boiler Room-set van ze. Nu staat Stephan Bodzin in z’n uppie achter de decks. De Duitser heeft al jaren grote invloed in de technoscene en blijft desondanks ‘underground’. No nonsense, dat is the way to go. Deze zomer bracht hij zijn eerste album in acht jaar tijd uit. ‘Powers of Ten’ klinkt dan ook zorgvuldig en essentieel, materiaal om marathons op te rennen.

Maar er is meer op deze ADE-nacht. Het Britse house-duo Audiojack bewijst dat de zon ook weleens schijnt in de UK. Hun sets luisteren (én dansen) weg als een energiereep: gulzig, smeuïg en achteraf goed voor kramp in de kaken van het grijnzen. Het live werk komt deze nacht van de Italiaan Dusty Kid, die zijn drummachines en misschien zelfs zijn game console afstoft voor een hoger level van potige techno.

Systematic Recordings is een warm honk voor artiesten uit alle hoeken van de wereld, met vanavond de Sugar Factory als uitvalsbasis. Uit Brazilië komt de eigenzinnige Wehbba laten horen waarom hij een van de hotste acts van Zuid-Amerika is. Dan is er nog de Iraanse Duitser Namito, die het DNA van zijn hometown Berlijn door zijn vingers naar de dansvloer laat gieren. En vanuit Jeruzalem komt de open minded Roy Rosenfeld, die zich nooit aan de regels van een genre houdt.

NGHTDVSN presents: Systematic Recordings
Zaterdag 17 oktober 2015
Tijd: 23.00 – 06.00 uur
Locatie: Sugar Factory, Lijnbaansgracht 238 Amsterdam
Line-up: Marc Romboy, Stephan Bodzin, Audiojack, Dusty Kid, Namito, Wehbba, Roy Rosenfeld
Tickets: Early Birds 14,- Regular: 18,50
VVK: http://bit.ly/1hDk7kw
www.systematic-recordings.com
www.nghtdvsn.nl