Ontdek met Sonos tijdens Amsterdam Dance Event de culturele achtergronden en invloeden van gerenommeerde artiesten. Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 oktober staat de Sonos Studio iedere dag in het teken van een ander thema. Het driedaagse programma bestaat onder meer uit een samenwerking met muziekplatform Resident Advisor, het Nederlandse label Voyage Direct en muziekcurator Pause.

Sonos Studio vindt plaats bij Mayer Manor, een typisch Amsterdams herenhuis, op de Nes 116. Hier beleef je werkelijk een huis gevuld met muziek. Bezoek de Sonos Studio voor luistersessies, optredens, filmvertoningen en interactieve lezingen. De locatie is tussen 14:00 en 18:00 open voor iedereen. Tussen 19:00 en 23:00 treden nationale en internationale helden in intieme setting op. Meld je hier tijdig voor aan in verband met een beperkt aantal plekken.

Resident Advisor: een eerbetoon aan de scheppers
Donderdag 15 oktober

Op donderdag 15 oktober geeft Sonos een eerbetoon aan de scheppers van de elektronische muziek waar we vandaag de dag naar luisteren. Artiesten die zonder twijfel origineel durfden te zijn en het lef hadden om te innoveren. Na een serie gesprekken met toonaangevende artiesten en luistersessies overdag, brengt Sonos ‘s avonds een line-up van Resident Advisor artiesten die aan de documentaireserie Origins hebben meegewerkt. Zij laten in verschillende kamers aan een klein gezelschap hun muzikale reis horen die hen heeft gemaakt tot de artiest die ze zijn.

Begenadigd elektronisch muziekproducer Dapayk Solo werkt samen met het Japanse merk Roland voor een Europese remixcompetitie van zijn laatste nummer ‘Transformation’. De wedstrijd wordt met een masterclass bij de Sonos Studio afgesloten.

Sprekers: Derrick May, DJ Vadim, Osunlade.
Optredens: Black Coffee, Jackmaster, Eats Everything, Bambounou, DVS1, Chris Liebing.

De Amsterdamse sound van Voyage Direct
Vrijdag 16 oktober

Op vrijdag viert Sonos de ‘Amsterdamse sound’ met Tom Trago’s, Voyage Direct. Een label dat geen introductie meer nodig heeft en sinds 2006 garant staat voor vernieuwende Nederlandse elektronische muziek. Sluit aan bij Tom en zijn labelgenoten en kom meer te weten over hun invloeden en de opkomst van deze nieuwe generatie dj’s en creatieven. ’s Avonds presenteert Voyage Direct de muziek van het verleden, heden en de toekomst. Dit doen zij door middel van back-to-back sessies verspreid door het hele huis.

Sprekers: Tom Trago, Elias Mazian, Orpheu the Wizard (Red Light Radio).
Optredens: Tom Trago, Elias Mazian, Aardvarck, Awanto3, William Kouam Djoko, Interstellar Funk, Maxi Mill, San Proper.

Ontdek nieuwe muziek met Pause
Zaterdag 17 oktober

Super-curator Pause begeleidt het Sonos programma op zaterdag. Het gaat hier vooral om de kunst van het ontdekken van nieuwe muziek. Gedurende het dagprogramma krijg je een indruk van de meest gezochte en gewilde muziek die je wordt aangeboden door een panel van een breed georiënteerde muziekontdekkers. Het afsluitende avondprogramma dompelt bezoekers onder in oorstrelende optredens van Sonos’ favoriete muzikale ontdekkingen, waaronder Young Marco. Visueel artiest Heleen Blanken ondersteunt het geheel met haar kenmerkende visuals.

Sprekers: TBC.
Optredens: Young Marco, Chee Shimizu, Heleen Blanken.

Bezoek het Sonos Studio Facebook event #SonosStudioAMS voor de full line-up, up-to-date informatie en om erbij te zijn.

Ga naar studio.sonos.com om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en voor alle inspiratie rondom deze en andere vaste Sonos Studio’s in Londen en LA.