Van woensdag 14 t/m zondag 18 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. De Melkweg presenteert zoals elk jaar een gevarieerd programma waarin naast clubnachten ook liveshows, films, een expositie en conferenties een grote rol spelen. De highlights van het programma zijn sinds vandaag op het 22tracks-channel van de Melkweg te horen. De programmeurs Camiel le Rutte en Fleurie Kloostra lichten hieronder enkele hoogtepunten toe.

Onderscheiden van het nachtelijk dj geweld
Camiel le Rutte (programmeur, Melkweg): “Het ADE Melkweg programma is net als de programmering door het jaar heen divers, van drum ‘n bass naar techno, beats, house en mooie elektronische concertshows. Dit jaar ligt de focus meer dan andere jaren op liveshows in drie verschillende zalen. Met Gramatik, David August & Ensemble, Kraak & Smaak, Max Cooper live, Larry Gus, Kateboy, Kid Simius en Sevdaliza staan er acht mooie liveshows binnen het ADE programma waar we ons mee onderscheiden ten opzichte van al het nachtelijk dj geweld.

Grafische kunst te koop in de Expo
Fleurie Kloostra (programmeur, Melkweg): “Bij de Melkweg bouwen we al jaren een brug tussen kunst en muziek. Dit jaar staan grafische ontwerpers in de hoofdrol bij de expositie ADE FRAMED. Kunstenaar en DJ Steven de Peven selecteerde hiervoor ontwerpers (o.a. Machine, Kindred Spirits en Alex Slagter) die muziek in hun DNA hebben. Dit heeft een eclectische mix opgeleverd van platenhoezen en kunst die meer in het verlengde ligt van elektronische muziek. Er is een klein aantal limited editon prints te koop voor de verjaardagsprijs van € 20.

Tips voor de nachtprogrammering
Qua nachten presenteert de Melkweg ook dit jaar weer een overvolle agenda; persoonlijke hoogtepunten van programmeur Camiel zijn; 25 Years of Ninja Tune met een dj-set van Bonobo, de Noisia Invites nacht met The Gaslamp Killer en de elk jaar weer knallende nacht met Dave Clarke. Ook benoemswaardig is de Rebel Yard nacht van de Partysquad waar zij zich van een andere kant laten zien door samenwerkingen met o.a. Ms. Dynamite en Mr. Vegas.

Bekijk hier de volledige line-up.