Een mooie space plaat met een fijne sfeer die in balans is”, aldus kort samengevat het oordeel van de jury over de winnende track Closer. De jury viel voor de vibe en melodie van de track en roemde de potentie van de winnaar David Granaada. Zijn inzending is volgens de jury een “mooie track met veel diepgang” en met “de juiste timing”. Niet alleen de jury was overtuigd, ook het publiek sprak zijn voorkeur duidelijk uit voor de Amsterdamse producer. En daarmee wint David Granaada Vinylized 2015. Aan jurylid Estroe wachtte afgelopen zaterdag de taak om dit in een bomvolle Felix Meritis bekend te maken tijdens ADE Next. Estroe overhandigde David Granaada tevens de limited edition van het 10 inch vinyl met zijn winnnde track. De EP release op 12 inch vinyl met remixes volgt later dit jaar.

Prijzenpakket
De winnaar krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;
Presentatie op ADE Next van de limited edition 10 inch vinyl, geproduceerd door Vinylify;
Studio-uren mét engineer bij SAE Institute;
2 page spread interview in DJ Mag;
PR-begeleiding door Claire PR;
Managementadvies en coaching;
Promotiefoto’s door Richard Tas Photography;
Op maat gemaakte gehoorbeschermers van ACS Custom;
Set op dutchbeatsradio.nl;
KRK monitor speakers.

Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, KRK headphones, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op www.vinylized.net.

De jury bestond dit jaar uit Michel de Hey, De Sluwe Vos, HansJochem Dijk (NGHTDVSN), Irfan Er (Top Billin’), Edwin Diergaarde (dutchbeatsradio.nl), Sasja Kooistra (de Volkskrant), Tom van Wijk (AIR), Martijn Mischgofsky (Spektre), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Maarten van ’t Veld (ID&T), Iason Chronis (Mason), Claire van der Hall (Claire PR), Reinier Suyderhoud (Pleinvrees), Robert Deutsch (Gem Bookings / Loveland), Nick Crockett (Gem Records / Loveland Recordings) en Rogier van Twuijver (School of House). Vinylized wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als Arjuna Schiks, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.