Kaarten voor Solar Weekend gaan vrijdag 20 november in de voorverkoop. Wie zijn kaarten koopt in 2015 bespaart twintig euro ten opzichte van de reguliere ticketprijs, hier mee beloont Solar Weekend haar trouwe bezoekers. Tevens wordt het nieuwe thema op dinsdag 1 december bekendgemaakt. Creatieve partijen kunnen zich ook vanaf die datum inschrijven om mee te bouwen aan creatiefste festival van Europa.

Om trouwe bezoekers van Solar Weekend te belonen zijn de prijzen van de drie- en vierdaagse campingtickets met twintig euro verlaagd. Wie dit jaar nog kaarten koopt betaalt dus 95 euro voor een 3 Day Holiday Ticket. De 4 Day Holiday Tickets kosten 115 euro. Per 2016 kosten de 3- en 4 Day Holiday Tickets weer net zoveel als in andere jaren: respectievelijk 115 en 135 euro. Wie in juni en juli nog een campingticket voor Solar wil bemachtigen betaalt voor beide tickets vijf euro meer, wat dus neerkomt op 120 en 140 euro.

Built on Creativity
Ook dit jaar wacht de bezoeker weer een festival voor verrassingen. Met Built on Creativity als merkbelofte ontstaat er in Roermond ieder jaar een creatief schouwspel dat zijn gelijke niet kent. Prachtige bouwwerken, intieme kleinkunst, hilarisch theater en komische spellen: Solar Weekend is méér dan muziek alleen. Als kapstok voor alle ideeën heeft Solar Weekend ieder jaar een ander thema, in 2015 was dit Cinema. Het resulteerde in onder meer een ‘Moby Duck’ van 35 meter hoog, een Trailer Trash Area en een komische pornofilmset. Het team van Solar Weekend is nu in beraad over een nieuw thema, dit wordt op 1 december bekendgemaakt.

Inschrijven
Solar Weekend wordt ieder jaar opgebouwd door meer dan zevenhonderd creatieven. Ook dit jaar is het festival weer op zoek naar kunstenaars, creatieven en andere enthousiaste deelnemers. Concepten kunnen vanaf 1 december – de dag van de bekendmaking van het thema – via de website ingestuurd worden. Alle ideeën worden uitvoerig bekeken door Solar Weekend, waarna het concept samen met de bedenkers geperfectioneerd wordt. Het is ieder jaar een bijzondere wisselwerking. Solar Weekend geeft kunstenaars een groot podium, in ruil daarvoor krijgen de bezoekers er een prachtig festival voor terug.

Solar Weekend vindt plaats van 4 tot en met 7 augustus aan De Maasplassen in Roermond. Tickets zijn vanaf vrijdag 20 november te koop via www.solarweekend.com. Het jaarlijkse thema wordt op 1 december bekendgemaakt. Vanaf dat moment kunnen creatieven zich inschrijven via de website.