DGTL Festival heeft de volledige line up voor de aankomende editie tijdens het paasweekeinde van 2016 bekendgemaakt. Ook is de ticketverkoop officieel gestart. Onlangs maakte DGTL al de eerste namen bekend, met techno-koningin Nina Kraviz als een van de headliners. Nu is echter de volledige, 70-man tellende line up vrijgegeven, bestaande uit een scala aan talent en artiesten van formaat uit alle hoeken van de hedendaagse underground scene.

Tijdens het speciale openingsevent op vrijdag 25 maart, zal het Zuid-Afrikaanse fenomeen Black Coffee een van de grootste publiekstrekkers zijn. De enigmatische DJ/producer is al een van de meest invloedrijke artiesten in zijn thuisland, maar is sinds een jaar een ongekende opmars door Europa aan het maken met zijn baanbrekende sets en producties – een aanschouwing die je gezien moet hebben.

De hoogstaande programmering zal voortduren tijdens de volgende twee festivaldagen. Zoals de verschijning van niemand minder dan Seth Troxler, een ware ‘selector’ die net zo bekend is om zijn DJ-kunsten als zijn streken en extraverte persoonlijkheid. Bovenaan het lijstje van velen zullen ook Tale of Us staan, het Amerikaans/Italiaanse duo die de wereld in afgelopen jaren hebben veroverd met hun karakteristieke Life and Death sound. Een andere artiest die geen introductie behoeft is Maceo Plex, de maestro in de duistere, sexy house sound.

Een andere noemenswaardige artiest die DGTL zal verwelkomen in Amsterdam is Joy Orbison, de uit de UK-afkomstige producer die bekend staat om genre-doorbrekende parels zoals ‘Hyph Mngo’, ‘Sicko Cell’ en ‘Swims’. Landgenoot Andrew Weatherall is ook een niet te missen artiest tijdens DGTL Festival 2016. Deze compromisloze veteraan is een levende legende voor kenners, door zijn eclectische producties die ook wel worden omschreven als ‘techno-punk’. Daarnaast staat er ook nog een adembenemende B2B set op de planning van Prins Thomas samen met Gerd Janson, een muzikaal een-tweetje van wereldformaat.

Naast de aandacht voor muziek, zal de focus wederom weer liggen op de andere twee pijlers van DGTL Festival: REVOLUTION, DGTL’s voortdurende inspanning naar het creëren van een zero-footprint en zelfvoorzienend festival – en DGTL ART, de culturele insteek van de organisatie waar de nadruk ligt op industriële en dynamische kunstobjecten die door het gehele festivalterrein zijn te bewonderen. Voor het thema ‘installation art’ zal dit jaar de Transmission Tower centraal staan: Een hoogspanningstoren van 25-meter hoog die gekoppeld is aan drie kleinere masten die onderling met elkaar communiceren via Morsecode. ’s Nachts zal de Transmission Tower zichzelf transformeren tot een spectaculair schouwspel van rook, LEDs, strobe-lichten en laserstralen.

Ticketverkoop voor DGTL Festival 2016 is officieel gestart. Kijk op www.dgtl.nl voor tickets en meer informatie.

Volledige line-up per dag:

Vrijdag 25 maart – Openings night line-up
Âme [live]
Black Coffee
George Fitzgerald
Maya Jane Coles
Olaf Stuut [Dj + Live]
Satori [Live]

Zaterdag 26 maart – festival line-up
Adriatique
Agents Of Time [Live]
Agoria
Applescal
Jackmaster
Barnt
Darius Syrossian
De Sluwe Vos
Dominik Eulberg
Gold Panda [Live]
Gui Boratto & Elekfantz [Live]
Hot Since 82
Interstellar Funk
Joy Orbison
KiNK [Live]
Love over Entropy [Live]
Luuk van Dijk
Maceo Plex
Mattheis [Live]
Miss Melera
N’to [Live]
Odd Parents
Oliver Koletzki
Optimo
Prunk
Recondite [Live]
Romare [Live]
Route 94
Seth Troxler
Tom Trago
Tsepo
Weval [Live]
Who Made Who
Worakls [Live]

Zondag 27 maart – Festival line-up
&me
Adana Twins
Âme [Dj]
Andhim
Andrew weatherall
Baikal
Bicep
Bonobo [Dj]
Cinnaman
Cyrillic [Live]
Dj Tennis
DVS1
Elias Mazian
Haeken
Illesnoise
Jennifer Cardini
Job Jobse
John Talabot
Kyle Geiger
Makam
Mano Le Tough
Michael Mayer
Motor City Drum Ensemble
Nina Kraviz
Noir
Prins Thomas b2b Gerd Janson
Red Axes
Reza Athar
ROD
RØDHÅD
Spaceandtime
Tale Of Us
The Drifter
Woo York [Live]
Young Marco

DGTL Festival 2016
March 25/27
NDSM-Docklands, Amsterdam
http://dgtl.nl/home/