Zojuist maken Libema en UDC bekend dat op 27, 28 en 29 mei 2016 AREA51 plaats zal vinden op het terrein van Autotron Rosmalen en vakantiepark Dierenbos. Het terrein van het legendarische Autotron, voorheen een automuseum met attractiepark, zal voor de gelegenheid omgetoverd worden in een partyzone dat plaats biedt aan liefst 15.000 techno liefhebbers.

Volgens de organisatoren zullen op 27, 28 en 29 mei dagdromers en nachtvlinders een heel weekend lang bij 8 verschillende area’s kunnen genieten van het allerbeste dat techno in al haar genres te bieden heeft. Naast losgaan bij de tenten, vaste ruimtes en open air stages kan het publiek dwalen door het bos, meedrijven op de beats op het pontonpodium, van eiland naar eiland hoppen in de centrale vijver, of heerlijk chillen op een strandje.

Bezoekers kunnen kiezen voor 1 dag of 2 dagen festival. Overnachten kan in (eigen)tenten op de camping of in luxe vakantiehuisje die vlak naast het festival terrein zijn gelegen in vakantiepark Dierenbos. Bezoekers die kiezen voor een verblijf op de camping of in een huisje hebben bovendien toegang tot de pre-party op vrijdag en de after party op zaterdag.

Tickets voor AREA51 worden via de website vanaf 15 december met early bird korting aangeboden. Gedurende deze actieperiode kosten dagtickets € 32,50, combipasses € 60,- en camping packages € 90,-. Ook de arrangementen van luxe huisjes inclusief tickets zijn verkrijgbaar via de website.