Het nieuwe Amsterdamse indie-label KROOKS brengt op 28 maart 2016 het debuutalbum ‘The Lady & The Dragon’ uit van het Rotterdamse talent RQUEº. Het album dekt zijn veelzijdigheid aan muzikale invloeden zoals inheemse sjamanistische klanken, triphop beats en warme gitaren. Daarnaast is het album opgenomen in een belangrijke fase in het nog jonge leven van RQUEº. De kracht van het productieproces is te herleiden naar het gevoel rondom persoonlijke onderwerpen die hij op eigenzinnige wijze weet te benaderen, zoals het overwinnen van je angsten en het opzij zetten en loslaten van je ego.

KROOKS is het nieuwe Amsterdamse cultuur platform & indie-label van Djordje Petrovic (Satori) en Fenno Verdaasdonk. Vorig jaar betraden de Nijmeegse Amsterdammers label-land met vernieuwende releases van Arjuna Schiks, Satori, Spaceandtime en Bremer. De releases zijn avontuurlijk te noemen, omdat het label louter ‘gevestigde’ namen tekent die het roer totaal om durven te gooien of talenten tekent die een tegengeluid durven te produceren.

Op deze manier draagt het KROOKS label bij aan de missie van het KROOKS cultuur platform: Wat door de ogen van kunst & cultuur meer duiding probeert te scheppen binnen de dagelijkse transitionele levenstopics.

‘The Lady & The Dragon’ zal uitgebracht worden op 28 maart 2016.