Buiten Westen presenteert The Conscious Village, een oase van rust op het festival.

Samen met The Conscious Club, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met een bewuste levensstijl, organiseert het festival aanstaande zaterdag workshops, lezingen en activiteiten om bezoekers kennis te laten maken met alle aspecten van een bewustere levensstijl. Zo zijn er onder andere Conscious Talks, Yoga Nidra meditatie, Hatha Yoga en Ecstatic Dance sessies en tipi’s met Reiki massage’s, krachtkaart lezingen en cacaoceremonies. Daarnaast is al het eten op Buiten Westen suikervrij.

Enkele programmaonderdelen van The Conscious Village op Buiten Westen zijn:

➳ REIKI MASSAGE
De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakters, te weten 霊 rei (‘geest’ of ‘ziel’) en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’). Een Reiki massage revitaliseert de levenskracht. Door middel van handoplegging worden energiebanen geopend waardoor energie weer vrij doorstroomt en doorgegeven kan worden.

➳ YOGA NIDRA MEDITATIE
Lichaam en geest pendelen tussen waak en slaap. Het lichaam is in een slaaptoestand, terwijl het innerlijk bewustzijn helder wakker blijft. Een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan 3 tot 4 uur slaap, dus je kan alvast een beetje herstellen van de hele dag dansen!

➳ CONSCIOUS TALK
Tim van Vliet – ‘Spiritual ontwaken, the easy way’

Tim van Vliet maakt spiritualiteit makkelijker te begrijpen en te gebruiken in het alledaagse leven met zijn Zen from Amsterdam benadering. Hij trekt diepe levenslessen uit hele normale dingen, zoals tafeltennis, voetbal, de financiële wereld, wiskunde en de hond van de buren.

➳ CACAO CEREMONIE
Rauwe, onbewerkte cacao is een natuurlijke upper. Een kleine ceremoniële dosis gekoppeld met groepsmeditatie, dans en zang opent je hart, en ontgrendelt energieën en euforische gevoelens in lichaam en geest. Iets wat de Maya’s al wisten trouwens!

De timetable van Buiten Westen is aangevuld met het programma van The Conscious Village:

5 jaar Buiten Westen
Het Amsterdamse festival gebruikt zijn jubileum om een nieuwe weg in te slaan. De meest in het oog springende verandering is de verhuizing naar de Ouderkerkerplas, door de organisatie omschreven als het paradijs met gras, bomen, water en strand waar ze al een hele tijd naar op zoek waren. Andere vernieuwende aspecten zijn een scherpere muzikale visie en de intentieverklaring om een festival neer te zetten dat rekening houdt met het welzijn van lichaam en geest, ‘een festival in balans’.

➳ OUDERKERKERPLAS
De verhuizing naar de Ouderkerkerplas is een stap die er al even aan zat te komen. Ondanks 4 geweldige jaren in het Westerpark, waarin met veel plezier gebruik is gemaakt van deze unieke locatie in de binnenstad van Amsterdam, zat het festival zowel qua ruimte als creatieve potentie op deze plek tegen haar plafond. In de Ouderkerkerplas kan de organisatie bezoekers meer natuur, creativiteit en ruimte om te bewegen bieden.

➳ IN HET KORT
Wat: Buiten Westen 2016
Waar: Ouderkerkerplas
Wanneer: zaterdag 16 juli 2016
buitenwesten.am