Op 21 oktober staat Colin Benders, beter bekend als Kyteman, met zijn zelf gebouwde modulaire synthesizer in de intieme theaterzaal van Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event.

Colin Benders is een van de grootste muzikale avonturiers die Nederland momenteel in de gelederen heeft. De 29-jarige Utrechter, sinds 2007 bekend van The Kyteman Orchestra, heeft zich opgesloten met de machine waar hij al jaren aan sleutelt: een modulaire synthesizer. De geluiden die Benders uit zijn synth tovert, zijn verbijsterend. Waan je je het ene moment in een droomwereld, even later word je genadeloos wakker geschud door brute bassen. Niets staat vast, de muziek is niet uitgeschreven, Benders laat zich telkens weer leiden door het moment en neemt je mee op een onvoorspelbare trip richting maniakale euforie.

Genre is, zoals gebruikelijk bij Benders, niet in één stijl te vangen. Sterker nog, de muziek is een gevolg van de avond, alles lijkt ter plaatse geschreven te worden. Dit maakt elk optreden anders en eenmalig en een unieke ervaring.

Op 21 oktober staat Colin Benders met zijn modulaire synthesizer in de intieme theaterzaal van Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event. Tickets gaan 22 september in de verkoop.

COLIN BENDERS
Amsterdam Dance Event
Vrijdag 21 oktober
Melkweg Amsterdam (Theaterzaal)
Tickets: € 13
Ticketlink: http://bit.ly/colinbenderstix
Meer info: www.melkweg.nl/en/22076