Na een uitverkochte eerste editie keert ADE LIVE terug naar Melkweg, Paradiso en Sugarfactory. Voor het tweede jaar op rij slaan de Amsterdamse zalen en Amsterdam Dance Event de handen in elkaar om elektronische live-acts een serieuze plek binnen het grootste clubfestival ter wereld te bieden. De eerste namen geven alvast een mooie doorsnede van waar ADE LIVE voor staat: verwacht woensdag 18 (Paradiso en Sugarfactory) en donderdag 19 oktober (Melkweg en Sugarfactory) o.a. Fatima Yamaha, Hercules & Love Affair, Cubicolor en Marian Hill!

Dat ADE LIVE vorig jaar op een succesvolle eerste editie kon rekenen, heeft aangetoond dat elektronische live-acts op een steeds groter wordende schare fans kunnen rekenen binnen de dance scene. Avontuurlijke muziekfans en professionals zagen getalenteerde artiesten als RÜFUS, HVOB, Suuns en Jessy Lanza de avonden van Amsterdam Dance Event in vuur en vlam zetten. Een duidelijke voorzet om er ook dit jaar voor te zorgen dat dergelijke acts op een prominente plek binnen het grootste clubfestival ter wereld kunnen rekenen.

We gaan verder op hetzelfde elan, zij het met nog meer ambitie: meer zalen, meer artiesten, meer ontdekken. Waar Melkweg vorig jaar de deuren van de OZ en Upstairs openzette, zal nu ook de MAX een resem talent huisvesten. Paradiso laat het festival van alleen de kleine zaal vorig jaar doorgroeien naar alledrie de zalen. En waar Sugarfactory eerst een deel van het programma van een avond voor hun rekening nam, zullen ze dit jaar beide dagen aansluiten. De vooravonden van woensdag 18 en donderdag 19 oktober komen zo helemaal in het teken te staan van zowel aanstormend lokaal en internationaal talent dat de kans krijgt zich in de kijker te spelen, als gevestigde namen die hun waarde in gouden performances komen omzetten.

Verwacht donker-romantische electro-funk van Fatima Yamaha, oftewel: Bas Bron, die met ‘What’s A Girl To Do’ een cultstatus verwierf en onlangs zijn comeback maakte met nieuwe EP ‘Araya’. Tel daar onder andere de nu-disco, house en een goudklompje techno-blend van Hercules & Love Affair, de bezielde melodieuze deephouse van Anjunadeep’s Cubicolor en Bruxas, het gloednieuwe elektronische project van Jacco Gardner bij op, en weet: dit is nog maar het begin. Meer namen volgen!

Woensdag 18 oktober:

Paradiso

Fatima Yamaha (NL)
Palmbomen II (NL)
Bruxas (NL)

Sugarfactory – [PIAS] Nites

Anna of the North (NO)
Vessels (GB)

Donderdag 19 oktober: Melkweg / Sugarfactory

Hercules & Love Affair (US)
Cubicolor (NL)
Marian Hill (US)
Phlake (DK)
Nambyar (NL)

Tickets voor beide avonden zijn te verkrijgen via Ticketmaster. Ook dit jaar stellen we een passe-partout ter beschikking, die toegang geeft tot het volledige ADE LIVE programma. De kaartverkoop is meteen gestart.

Tickets woensdag 18 oktober in Paradiso (niet geldig in Sugarfactory): € 18
Tickets woensdag 18 oktober in Sugarfactory (niet geldig in Paradiso): € 13
Tickets donderdag 19 oktober in Melkweg en Sugarfactory (geldig in beide zalen): € 18
Passe-partouts voor beide dagen, alle zalen: € 28

Over ADE
Het Amsterdam Dance Event (ADE), een initiatief van Buma, wordt wereldwijd gezien als hét toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie. ADE vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 22 oktober.

ADE LIVE wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.