Op zaterdag 23 september 2017 vindt MANIFEEST plaats in Volkshotel in Amsterdam. Van 16:00 ’s middags tot 04:00 ’s nachts, in het slotweekend van de vredesweek, staat de derde editie van het festival in het teken van Idealisme, New Activism en vrede. MANIFEEST, initiatief van vredesbeweging PAX, maakt zich hard voor vrijplaatsen voor idealen, wereldwijd. MANIFEEST laat middels kunst en cultuur zien dat creatief activisme verbintenis biedt aan vredesrebellen met een ideaal.

Verschillende underground subculturen komen daarom samen op MANIFEEST 2017 om te kijken hoe vorm en inhoud elkaar versterken en verbinden. We kijken hierbij naar aspecten als creating space, social structures, new activism, grassroots politics, inclusiviteit en expressie.

Verbintenis vloeit voort uit een gedeelde fascinatie voor de dingen die het leven mooier maken: kunst, cultuur en creativiteit. Of we nu een euforisch moment delen op een dampende dansvloer, of elkaar onder fluorescerende lampen in een ander licht kunnen zien.

Dance to Take a Stance.
MANIFEEST biedt een divers programma met onder andere:
– Peace Pak Parade als opening van modeontwerper Bas Kosters
– DE16VAN gehost door Akwasi
– Een nachtprogramma met The Amazing Agency en Lapa Amsterdam in Canvas
– Een pubquiz en clubnight met o.a. The Girl from Tanzania en Mino Abadier gehost door Stem van De Nacht in Doka
– Een indrukwekkende line-up met talks van Pecha Kucha sprekers
– Brainstorm For Peace met o.a. Brian Elstak, Femke Dekker, Ira Kip en Shirin Mirachor

“Without people, we’re nothing.” Er zijn daarom vier opties om een ticket te krijgen voor MANIFEEST:

PROMOOT MEE
Help om MANIFEEST vol te krijgen , spread the word en krijg een ticket.

KIES JE BEDRAG
Doneer wat je wilt voor MANIFEEST Libanon en krijg een ticket.

CO-CREATIE
Doe mee met de Peace Pak Parade van Bas Kosters of duik achter de open mic of help de organisatie van MANIFEEST en krijg een ticket.

CO-CREATIE LIBANON
Meld je aan voor MANIFEEST Libanon en krijg een ticket. Wij hebben plek voor de echte idealisten om ons persoonlijk te helpen met het project in Libanon.

MANIFEEST.
For ideals. For unity. For creating space. For inclusivity and diversity. For street activism and bottom-up movements. For true love and free will. For expression. For inspiration. For empowerment. For each one teach one. For the underground and upper sound. For subcultures and grassroots politics. For creativity and co-creation. For the couch activist and online idealist. For an open community full of free individuals. For dance floor dreamers and rowdy ravers. For sweet talkers and fire starters. For the love of music. For the sake of Art. For storytellers and superheroes. For loud voices with bold echoes. For today, tomorrow and the days to come. For peace. Peace, for everyone.

Datum: 23 september 2017 van 16.00 tot 04.00 uur
Locatie: Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam
Website: www.MANIFEEST.nl