Tijdens Amsterdam Dance Event brengt Jaachi een heuse Taiwanese Night Market naar Cinetol. Op donderdag 19 oktober kan men genieten van Taiwanese specialiteiten zoals bao buns, bubble tea, een potje mah jongg en van het beste dat Taiwan muzikaal te bieden heeft. Van de line-up – die grotendeels uit vrouwen bestaat – kan alles van house, dubstep en future bass tot rap, hip-hop en psychedelische elektronica worden verwacht.

DeeJay RayRay
Volgens oude Griekse filosofen is er een zekere krankzinnigheid nodig om een echte artiest te kunnen zijn. De Taiwanese DeeJay RayRay, die donderdag Cinetol afsluit, is hierin geen uitzondering. Als kind ontwikkelde ze al een eclectische stijl en gevoel voor soul, met een geraffineerde smaak als gevolg. RayRay haar faam strekt een stuk verder dan Taiwan. Haar creativiteit bracht haar al naar SXSW, Midem France Music Festival en Glastonbury Festival. Ze maakte haar Amsterdam Dance Event-debuut in 2015.

DJCode ft. April Red
DJCode was de eerste Taiwaneese DJ die op de mainstage van Glastonbury mocht draaien. Naast zijn internationale gigs heeft hij meerdere prijzen gewonnen voor zijn composities in films en series en draait hij regelmatig op exclusieve evenementen van merken zoals Louis Vuitton, BMW, Heineken en Mercedes-Benz. Tijdens de Night Market staat hij achter de draaitafels met April Red. Zij staat bekend om haar harmonieuze mix van muziek uit het Oosten en het Westen, waar ze verschillende elektronische stijlen mengt met traditionele Chinese muziek.

Kamara
Ook het Nederlandse duo Kamara zal in Cinetol draaien tijdens de Night Market. Hun geluid bestaat uit een combinatie van verschillende richtingen binnen het techno-spectrum. Van stevige repetitieve techno met etnische ondertonen tot melodische tech-house. Het duo haalt hun inspiratie uit de verschillende culturen waarmee ze in aanmerking komen. Zo draaide Kamara al meerdere malen in China en zijn festival zoals Fusion de heren niet vreemd. Naast DeeJay RayRay, DJ Code ft. April Red en Kamara, draaien ook de Taiwanese artiesten Lujiachi, Shio Tian, Tsunano en Sonia Calico ft. Dwagie in Cinetol op de ADE-donderdag.

Jaachi
Jaachi is opgericht door 9 Kick; een onafhankelijk cultureel bureau uit Taipei dat gespecialiseerd is in experimentele muziek, evenementproducties en brand music marketing. Jaachi heeft alles dat een mini-festival nodig heeft: bites, drinks, games, music and people-watching.

Jaachi Night Market ADE
Donderdag 19 oktober 2017 | 19:00 – 04:00 uur
Cinetol, Tolstraat 182, 1074 VM Amsterdam
Early bird: €10,00 tickets via www.amsterdam-dance-event.nl / www.jaachi.com
Regular bird: €12,50
Late bird / door price: €15,00
Group (6 tickets): €50,00
Facebook event

Line-up:

DeeJay RayRay
Kamara
DJCode ft. April Red
Sonia Calico ft. Dwagie
Tsunano
Shio Tian
Lujiachi