Detroit Swindle runt al bijna vijf jaar het platenlabel Heist Recordings en tijdens het ADE vieren ze het eenjarig bestaan van de bijbehorende showcases in de Claire. Op zaterdagavond 21 oktober nodigt het label nieuw getekende artiesten uit, maar ook label favorieten en enkele special guests. Onder andere Alma Negra (CHE), Pender Street Steppers (CA), Kornél Kovács (SE), Or:LA (UK) en Mount Liberation Unlimited –live- (SE) zijn erbij, naast Detroit Swindle zelf natuurlijk. Ook speciaal: Nachtbraker en Frits Wentink zijn niet alleen labelmaatjes, maar zijn ook muzikaal aan elkaar gewaagd. Tijdens ADE in Claire doen zij hun eerste back2back dj set ooit.

SPECIAL GUESTS
Buiten de artiesten die actief releasen op Heist, is er ook ruimte voor speciale gasten op de avond. Voor een dikke vette vleug party music is de goedlachse Zweed Kornél Kovács van Studio Barnhus erbij. Vanuit Canada komt het duo Pender Street Steppers over, die Mood Hut, een van de betere underground labels, vertegenwoordigen. De diepere kant van house music komt sowieso aan bod, want ook de nieuwe sensatie Or:La is geboekt. Het wordt haar debuut in Nederland, maar gezien indrukwekkende gigs binnen Europa en haar nu al legendarische Boiler Room sessie, is met zekerheid vast te stellen dat ze de hooggespannen verwachtingen gewoon waarmaakt.

NIEUWE ARTIESTEN OP HEIST
2017 is wederom een buitengewoon goed jaar voor het label, met bijzondere nieuwe acts en remixers getekend. Alma Negra is een 4-persoons collectief uit Zwitserland, maar hebben roots liggen in Portugal, Kaapverdië, en Spanje. Hun eigen muziek en dj sets zijn behalve Afro, Jazz en Latin geïnspireerd, ook lekker soulvol en funky. Mount Liberation Unlimited is het laatste wat uit house minnend Zweden komt. Met eigen releases op Tim Sweeney’s label Beatsinspace, Junk Yard en Studio Barnhus, én een flight case vol met instrumenten, weet je dat hun live set de dansvloer op zeker loskrijgt.

HEIST RECORDINGS
Wat ruim vier jaar geleden begonnen is door Detroit Swindle als een platform om eigen muziek uit te brengen en nieuwe artiesten een kans te geven, is nu een volwaardig platenlabel. Enkele hoogtepunten zijn de ontdekkingen van o.a. Fouk, Brame & Hamo en Nachtbraker, en natuurlijk de eerste release ‘The break up to make up’ EP. Bijzondere remixen zijn gemaakt door Ge-Ology, Matthew Herbert, Tom Noble, Session Victim en vele anderen. Naast de showcases in Amsterdam, doet het label dit ook in New York, Berlijn, Parijs, en in London op Farr Festival: Heist Recordings is niet meer weg te denken uit de internationale housecultuur.

CLAIRE X HEIST RECORDINGS | AMSTERDAM DANCE EVENT
Datum: Zaterdag 21 oktober
Locatie: Claire, Amsterdam
Tijden: 23.00 tot 08.00 uur
Tickets: eerste ronde 17,- euro (uitverkocht) tweede ronde 20,- euro
Facebook: https://www.facebook.com/events/1490449404342487/
Line up: Pender Street Steppers, Alma Negra, Mount Liberation Unlimited (live), Kornél Kovács, Nachtbraker b2b Frits Wentink, Or:La & Detroit Swindle
VVK: via claire.nl