Het Amsterdam Dance Event ging eerder dit jaar een partnership aan met het Nederlandse technologiebedrijf Paylogic. Samen ontwikkelden ze een zeer vooruitstrevend e-commerce platform dat aan het begin van de zomer werd gelanceerd. De tweede stap in deze samenwerking is een nieuwe conferentie die op donderdag 19 oktober voor het eerst in het DeLaMar Theater zal plaatsvinden.

In de elektronische muziek speelt techniek duidelijk een centrale rol en die wordt enkel invloedrijker. Maar ook in de bredere wereld van de live entertainment stelen technische innovaties steeds vaker de show. Al jaren speelt innovatie een belangrijke rol binnen het programma van ADE. Een focus binnen de ADE conferenties op de snel groeiende tech industrie kon dit jaar dan ook niet uitblijven. Met Paylogic als nieuwe tech-partner ontstond er direct een goede basis om naast het werk achter de schermen ook de krachten te bundelen op het podium. Met de gedreven ambitie om niet alleen evenement-organisatoren maar ook zeker evenement-bezoekers te voorzien van de beste technologische oplossingen, is Paylogic als product leader en in elektronische muziek marktleider een zeer logische keuze als de host van ADE Tech.

Het inmiddels ruim een decennium internationaal opererende Paylogic heeft samen met ADE en daarnaast ook nog Paradiso Labs als ondersteunende partner een sterk netwerk en goed beeld van het gehele speelveld. Hier is een interessant programma voor ADE Tech uit voort gekomen. Met kopstukken van internationaal erkende bedrijven als Goldenvoice (onder andere bekend van Coachella Festival) maar ook Blendle met Alexander Klöpping, IBM Watson, Spinnin’ Records, CameraIQ, Shazam, Native Instruments, PwC, Microsoft, FUGA, Ableton, Kobalt Music, ESA (European Space Agency) en Sony Music worden er in totaal vier hoofdthema’s op de mainstage behandelt: predictive analysis, artificial intelligence, blockchain en augmented reality. Verwacht een dynamisch en variërend programma met demo’s, keynotes, panels en een live primeur interessant voor zowel pro’s als nieuwsgierigen. Technisch gezien kan dit nieuwe concept enkel en alleen slagen en wordt de basis gelegd om de komende jaren deze sub-conferentie binnen ADE verder door te ontwikkelen.

ADE Tech 2017
Datum: 19 oktober 2017
Tijd: 10:30 uur – 17:30 uur
Locatie: DeLaMar Theater, Amsterdam

Kijk op amsterdam-dance-event.nl/ade-tech voor het volledige programma en alle deelnemende partijen.