‘Van buiten naar binnen’, de start van een nieuw seizoen! Met nog een jaar te gaan wil Proefwerk Amsterdam haar laatste jaar aftrappen met een weekend vol feest. Vrijdag 13 oktober is het de beurt aan L’Ale, een creatieve VrijMiBo met kunst, cultuur en muziek verspreid over twee zalen. Zaterdag 14 oktober speelt Proefwerk een thuiswedstrijd met heerlijk eten, geheel in herfstthema en fijne DJ’s. Zondag is het Street Food Sunday met oosterse lekkernijen en speciaalbiertjes.

Het laatste jaar
Het is simpel, Proefwerk is een pop-up restaurant die alleen in het weekend is geopend. Een heerlijke plek dichtbij de Rai, de Pijp en de Rivierenbuurt waar je kan dineren en dansen of waar je alleen heen gaat om te feesten. Met nog een jaar te gaan wil Proefwerk Amsterdam dit vieren en daarom staan haar deuren het gehele weekend wagenwijd open voor een heerlijk programma.

Shared Dining/Dinner & Dance
Elke avond is compleet: de voormalige schooldeuren openen zich rond borreltijd voor een drankje en snack. Vervolgens kan men dineren (shared dining) en na het eten is het tijd voor voetjes van de vloer tot in de late uurtjes. Het menu transformeert aan de hand van thema’s. Iedere 4-6 weken is er een wisseling van de wacht. Zowel voor- als nagerechten staan vast. De keuze voor een hoofdgerecht is wel geheel aan jou. Daarnaast zal de programmering iedere avond een eigen identiteit hebben, maar is wel altijd lekker toegankelijk en herkenbaar. Eigen producties, maar ook de lekkerste Amsterdamse partijen zullen Proefwerk tijdens het examenjaar trakteren op veel dinner & dance. Nablijven zonder bittere nasmaak dus!

Zondag
Op zondag focust Proefwerk zich op maandelijks terugkerende events zoals Oesterzondag, Lobster Sunday of Street Food Sunday. Ook ontbreken de super foods niet of kan het zomaar ‘Kip op Zondag’ zijn.

Unieke rookruimte
Misschien wel de grootste rookruimte van Amsterdam. Volledig ingericht als woonkamer kan er aardig door gepaft worden. Beetje pokeren, Mariokarten, bordspellen of gewoon lekker uitbuiken, het mag allemaal. Plof dus maar neer op de enorme bank of heerlijke stoelen.

Meer informatie hier.