Met Let there be house, and house music was born ontpopte Chuck Roberts zich 30 jaar geleden tot één van de grondleggers van de hedendaagse housecultuur. Zojuist overhandigde Richard Zijlma, directeur van Amsterdam Dance Event, het bekende gele logoblok van ADE aan Roberts, als symbolische opening van ’s werelds grootste conferentie en clubfestival voor elektronische muziek. Dit gebeurde in Mary Go Wild.

Q&A met Chuck Roberts
De overhandiging werd voorafgegaan door een vraaggesprek met Chuck Roberts, die symbool staat voor de normen en waarden binnen de housecultuur. Een serieuze boodschap derhalve als aftrap van ADE. Samen met initiatiefnemer Absolut Vodka van dit interview, wil ADE middels de honderdduizenden bezoekers die zij wereldwijd aantrekken een podium bieden voor dit belangrijke onderwerp. Direct na het gesprek met Roberts overhandigde Richard Zijlma het logoblok.

You may be black, you may be white, you may be Jew or Gentile… It don’t make a difference in our house.” De legendarische woorden van Chuck – the voice – Roberts. De tekst werd onlangs door vijftien iconen uit het Amsterdamse nachtleven nieuw leven ingeblazen. Absolut Vodka bracht de iconen samen in één video, waaronder Mirik Milan in actie voor meer diversiteit in het nachtleven.