Georgie’s
Sinds een aantal jaar gonst het binnen de Amsterdamse festivalscene over Georgie, een man die, eerst in de Houthavens, daarna op Ruigoord, een kleinschalig Kunst en Muziek Festival zou organiseren. Onder de noemer Georgie’s kon deze vredelievende allemansvriend online terug gevonden worden, al werd je daar veel wijzer van. Het festival doopte hij – alle communicatie kwam en komt nog altijd voort uit het gedachtengoed van Georgie – Wundergarten en alleen gelijkgestemden waren welkom. Drie jaar later gonst het nog altijd rond Georgie’s memorabele feesten, is de tone of voice en de sympathieke opzet onveranderd gebleven maar groeide het festival wel uit tot een steevast uitverkocht tweejaarlijks festival, zowel in de zomer, Georgie’s Wundergarten, als in de winter, Georgie’s Wintergarten.

Vredelievend, inspirerend en camera- en telefoonloos festival
Het belangrijkste doel van Georgie is om een festival neer te zetten waar het draait om oprecht en echt samenzijn. Verbroedering, een lief gebaar, samen ontdekken, nieuwe vrienden maken en vooral met zijn allen, samen, genieten zonder ruis van digitale communicatie. Dit streven zette de organisatie er toe om dit seizoen camera’s en telefoons pertinent van het festivalterrein te weren. Aan niemand wordt pardon verleent: telefoons en camera’s moeten bij binnenkomt opgeborgen worden in de daarvoor bestemde, bewaakte kluisjes. Op deze manier staat de dag van Georgie’s Wintergarten niet in het teken van het beste filter, algoritmes, live streams en stories. Het is een positieve vorm van isolatie waarmee gezamenlijk een inspirerende plek wordt gecreëerd, afgesloten van de buitenwereld. Al is het tegelijkertijd ook een statement tegen de individualisatie van de wereld en de huidige digitale tijdsgeest. Praktische problemen worden opgevangen door meeting points waar festivalbezoekers elkaar terug kunnen vinden. Polaroids en fotohokjes zorgen alsnog voor geliefde, tastbare herinneringen.

18 november 2017
Voor Georgie’s Wintergarten – zaterdag 18 november 2017 – werd in festivalterrein Westerweide aan de Wethouder van Essenweg in Amsterdam Nieuw-West een nieuwe, perfecte locatie aan het water en tussen de bomen gevonden. De line-up wordt bewust geheim gehouden, al zal het festival in het teken staan van kunst, muziek, theater en performances. In verwarmde tenten worden hot tubs opgesteld en wisselen house-, techno-, en jazz- en andere live muziek elkaar af. Daarnaast sloten verschillende speciaalbierlabels, food trucks, lichtkunstenaars en theatergroepen zich aan bij Georgie’s Parade van de Kunsten.

Details
18 november van 12:00 tot 23:00 uur
Tickets € 45 via georgies.nl