Het team uit Amsterdam heeft gisteren hun vijfde award in een sustainability categorie opgehaald. Ditmaal op een conferentie in Las Vegas waar DGTL’s reputatie als een van ‘s werelds vooruitlopers op het gebied van groene muziekevenementen weer werd bevestigd.

Het festival won de award voor Outstanding Green Event tijdens de FestX Awards in Las Vegas; hiervoor waren 57 finalisten geselecteerd in uiteenlopende categorieën. Het is niet de eerste keer dat DGTL in de prijzen valt met hun Revolution program, zo won het onlangs de DAM prijs voor de meest sustainable ondernemer van Amsterdam alsook de Premios Fest award voor de Most Sustainable Festival in Spain in oktober en een Greener Festival Award in 2016. Ook maakten ze deel uit van de winnende delegatie die Amsterdam vertegenwoordigde op de World Smart City Awards eerder dit jaar.

Het Revolution manifest van DGTL is in 2015 gelanceerd. Met deze unieke focus op duurzaamheid en innovatie onderscheidt de festivalorganisatie zich van het grote aanbod aan festivals. Zo streeft de organisatie ernaar om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te zijn dat volledig afval- en uitstootvrij is. Verschillende initiatieven zoals het vlees-vrij maken van al het eten, het gebruik van een hard cup rotatiesysteem, het maken van alleen duurzame merchandise, het recyclen van de urine voor het maken van kunstmest en het inwisselen van hun afval-plan voor een grondstoffen-plan, zijn slechts enkele voorbeelden waarmee ze deze aanprijzingen verdiend hebben.
DGTL organiseert edities van het geprezen electronic music festival in Amsterdam, Barcelona, São Paulo en Tel Aviv.