Op 2 & 3 februari pakt STRAF_WERK groots uit voor haar tweede weekender in de Factory 010, Rotterdam en De Marktkantine, Amsterdam. De havenstad kan met Matador [live], ANNA en anderen een energieke techno avond verwachten. De hoofdstad geniet de volgende dag een primeur en verzilvert het eerste Nederlandse event van Edible, het label van Eats Everything. In beide evenementen staat de karakteristieke STRAF_WERK formule van gevestigde namen naast talent van eigen bodem centraal.

Na het grote succes in het Klokgebouw afgelopen weekend, is het tijd voor het internationale debuut van STRAF_WERK. Komend weekend reist de organisatie af naar Bristol, voor een avond in één van de meest toonaangevende clubs van het Engeland: Motion! Daarna gaat de organisatie zich opmaken voor haar tweede weekender in het eerste weekend van febrauri.

Technotrio speelt Rotterdam plat [2 februari]
Na twee uitverkochte edities in Rotterdam maakt de organisatie zich op voor haar vuurdoop in Factory 010. Matador [live] draaide een spraakmakende set op STRAF_WERK Festival en gaat voor een minstens even memorabele rentree. Met slechts één eerdere gig in Rotterdam speelt deze doorgewinterde LIVE-artiest op 2 februari. De Braziliaanse debutante ANNA bewijst met releases op Diynamic & Turbo Records haar producing skills en met gigs over de hele wereld haar DJ reputatie. Noir maakt met zijn nieuwerwetse sets dit technotrio af. Duo’s ANOTR en Relativ vertegenwoordigen samen met solisten Karim Soliman en Toman het talent van eigen bodem.

House – liefde verhouding met labelbaas Eats Everything [3 februari]
Eats Everything komt met zijn brede houselabel Edible voor het eerst naar Nederland en aan STRAF_WERK de eer dit gezelschap in Amsterdam te ontvangen. De labelcurator is een goede bekende van de organisatie en deze eerste samenwerking is de kroon op die relatie. De Spaanse Andres Campo representeert samen met de Engelsmannen Melé, Lord Leopard en natuurlijk Eats Everything het label. Benny Rodrigues en Luuk van Dijk maken als STRAF_WERK artiesten deze line-up compleet en fuseren samen in een energieke mix van house en techno. Naast deze zes namen is er nog één special guest die later bekend zal worden gemaakt. Deze special guest is een gevestigde techno act en maakt 3 februari zijn STRAF_WERK debuut.

Twee steden, twee karakters, één muzikale lijn
‘Wij voelden aan alles dat we Matador nog een keer moesten boeken na zijn set op ons festival.’ zegt Raaf (28), boeker STRAF_WERK. ‘Samen met ANNA en Noir vormt hij nu de ruggengraat van dit no-nonsense evenement. De line-up neigt zeker naar technosferen, maar nog belangrijker is dat al deze artiesten bekend staan om de sterke drive in hun sets. De Nederlandse DJ’s brengen met hun house invloeden balans in de muzikale lijn van Rotterdam.

Wat betreft Amsterdam is de samenwerking met Eats Everything een hele logische stap. Sinds de lancering in 2015 heeft zijn label naam gemaakt door dancefloor hits en diepere producties van zowel jong als oud te releasen. Onze filosofie is dat ruw talent ten alle tijden een plek verdient. Door deze collaboratie krijgen jongens als Andres Campo, Melé en Lord Leopard een podium. Met STRAF_WERK artiesten Benny Rodrigues en Luuk van Dijk is het muzikaal rond plaatje.

Vanaf woensdag 13 december zijn er voor beide avonden tickets berschikbaar.

STRAF_WERK – Rotterdam
Datum: 2 februari 2018
Locatie: Factory 010, Rotterdam
Tijden: 23.00 – 07.00 uur
Tickets: Kaartverkoop start woensdag 13 december om 12:00 uur

Line-up:
Matador [live]
Noir
ANNA
ANOTR
Relativ
Karim Soliman
Toman

STRAF_WERK – Amsterdam
Datum: 3 februari 2018
Locatie: De Marktkantine, Amsterdam
Tijden: 22.00 – 05.00 uur
Tickets: Kaartverkoop start woensdag 13 december om 12:00 uur

Line-up:
Eats Everything
Special Guest [UK]
Benny Rodrigues
Luuk van Dijk
Andres Campo
Melé
Lord Leopard