Spinnin’ Records, een van ‘s werelds bekendste dance labels, lanceert vandaag een nieuwe ‘music intelligence tool’ dat een unieke Spotify playlist genereert met de beste platen van het label uit 2017, gebaseerd op het persoonlijke luistergedrag van de gebruiker. Het is de eerste keer dat een muzieklabel gebruik maakt van Spotify’s API om een eindejaars-lijst te creëren die volledig gepersonifieerd is.

Spinnin’ Records brengt wekelijks muziek uit en heeft in 2017 ruim 700 tracks uitgebracht, variërend in genres als electro house, progressive house, deep house, latin house, tech house, dance-pop, trance, trap en Brazilian bass.

Gebaseerd op een analyse van de Spotify bibliotheek en het luistergedrag van de gebruiker selecteert deze nieuwe tool de 20 meest favoriete Spinnin’ platen van 2017 en plaatst deze in een playlist binnen het persoonlijke Spotify profiel.

Los van luisterdata identificeert de tool verschillende muzikale karakteristieken van songs, zoals beats per minuut, dansbaarheid, de hoeveelheid energie en het gebruik van bepaalde instrumenten om deze te matchen met gelijksoortige Spinnin’ Records tracks.

Jaarlijstjes zijn altijd populair geweest en muziek influencers uit alle hoeken, zowel media, platenlabels en artiesten, delen geregeld hun favoriete tracks van het jaar. In navolging van deze tijdsgeest komt Spinnin’ Records nu met het idee om ‘machine learning’ en ‘musical intelligence’ te gebruiken om fans hun jaar muzikaal te laten herbeleven.

Meindert Kennis, Head of Digital Strategies bij Spinnin’ Records: “Als platenlabel draait het vandaag de dag vooral om het cureren van muziek. Deze gepersonaliseerde playlists geven ons de kans om onze content aan te bieden die direct aansluit bij het luistergedrag van ons publiek. Het is niet alleen een geweldige terugblik op 2017 voor onze fans, maar ook een manier om onze muziek te introduceren bij een nieuw publiek.”

Om de applicatie te gebruiken, kijk hier: schrijf in en genereer je eigen Spinnin’ Records Best of 2017 playlist.